Marriott: Grubi radovi pri kraju

24.12.2014. | Beobuild

Trenutno najznačajniji projekat u hotelskom segmentu je rekonstrukcija objekta na Trgu Republike, u kome se polovinom naredne godine otvora novi „Courtyard by Marriott“ hotel. Radovi na obnovi starog objekta počeli su u martu ove godine, a podrazumevaju vrlo temeljnu rekonstrukciju sa promenom namene. Pored toga, projekat je izazovan i građevinski, pošto se radi o objektu sa čelicnom konstrukcijom, koji su prava retkost u našoj graditeljskoj tradiciji.

Ilustracija (Foto: PIxabay.com)

Dakle, objekat tokom rekonstrukcije prolazi kroz ozbiljnu intervenciju na konstrukcionom sistemu. Za potrebe nove funkcije objekta izgrađeno je betonsko jezgro koje nosi stepeništa i liftove, pošto je stari objekat imao samo manja servisna stepeništa na neodgovarajućim pozicijama. U prizemlju će biti formiran prostor sa recepcijom, foajeom, dok će se na prvom spratu nalaziti bar, restorani i biznis sale. Gornji spratovi su takođe transformisani, pa je nekadašnji open-space sada podeljen u hotelske sobe. Završeno je zidanje i sada se postavljaju preostale gipsane pregrade, paralelno sa pratećim instalacijama.

Hotel se sastoji od 10 etaža od čega su dve podzemne, a dve poslednje etaže pripadaju potkrovlju. To su isti gabariti koje je imao i prethodni objekat, tako da u tom pogledu nema promena. Pored unutrašnjosti, velika promena će se desiti i na fasadi. Spoljašnjost će biti izvedena sa dva tipa fasadnih elemenata, odnosno dve fasade. Jedan deo će biti pokriven od zlatnih panela izrađenih od legure bakra, dok će ostatak biti aluminijumski profili sa čeličnom podkonstrukcijom koja će nositi spoljnu zaštitnu raster mrežu. Radovi na aluminijumskoj fasadi biće uskoro završeni kako bi objekat bio zastakljen tokom hladnog vremena. Spoljna fasadna mreža biće postavljena pred kraj rekonstrukcije objekta. Na krovu se takođe postavlja kosa fasada od alu panela i hidroizolacija.

Tokom rekonstrukcije za ovaj blok je izgrađena nova trafo stanica, a biće obnovljene i fasade unutrašnjeg dvorišta. Vrednost celog projekat je oko 25 miliona evra, a investitor je „PFB Properties“, ćerka kompanija holdinga „PSP Farman“.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Šebek Snežana 08.06.2021.
Šta od dokumentacije treba priložiti uz pri...
Saša 04.06.2021.
Eto mu politike, sad će reći da mi nismo mo...
Nina 04.06.2021.
Imam kucu od 70 kvadrata treba se promeniti...
Nina 04.06.2021.
Kako se prijaviti na koj br ili kako vec
Milan 01.06.2021.
Cena po m2 i cena lepka
Koliko otprili...