PRIJAVA-468X60-BANNER

Arhitekte iz Srbije osvojile tri od ukupno devet nagrada na regionalnom arhitektonskom konkursu

23.12.2014. | Gradjevinarstvo.rs

Regionalni konkurs za arhitekte „Ceresit Facade Award“, koji je ove godine najavljen na Mikser festivalu, završen je 31. oktobra. Predstavnici Srbije, Miloš i Radica Nedić, Zoran Nikolić i Miroljub Stanković osvojili su prva mesta, dok je Vladimir Lojanica osvojio drugo mesto.

Od ukupno 79 radova iz 20 zemalja Evrope, najbolje je odabrao internacionalni žiri u čijem sastavu su bili predstavnici evropskih univerziteta, renomirane arhitekte i top menadžment kompanije Henkel. Ukupni nagradni fond iznos 24.000 evra, a nagrade će biti uručene na sajmu građevine BauMünchen, 21. i 22. januara 2015. godine u Minhenu.

Od ukupno 79 radova koji su učestvovali u konkursu, predstavnici iz Srbije osvojili su priznanja u dve od tri kategorije. U kategoriji stambenih objekata sa manje od pet stambenih jedinica, prvo mesto osvojio je rad Miloša i Radice Nedić (N4A studio). U kategoriji stambenih objekata sa više od pet stambenih jedinica prvo mesto pripalo je Zoranu Nikoliću i Miroljubu Stankoviću (KontraStudio), a drugo Vladimiru Lojanici (Proaspekt). Pored radova iz Srbije, glavne nagrade u sve tri kategorije konkursa dodeljeni su radovima arhitekata iz Rusije i Bugarske. Treća kategorija takmičenja, u okviru koje nije bilo dobitnika iz Srbije, obuhvatala je objekte koji nisu stambeni.

„Ceresit Facade Award“, evropski konkurs za profesionalne arhitekte, predstavlja jedinstvenu platformu za promovisanje inovativnih i kreativnih rešenja upotrebom ETICS Ceresit fasadnih sistema. Konkurs će i u narednim godinama pružati priliku arhitektama za promociju na evropskom tržištu i osvajanje vrednih nagrada. Maja Lalić, kreativna direktorka Mikser festivala i predstavnik Srbije u žiriju ove godine, istakla je veliko zadovoljstvo uspehom koji su radovi iz naše zemlje ostvarili i snažnim utiskom koji su ostavili na sve predstavnike žirija.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...
Dragan 06.07.2022.
Šta je pojednostavljeno kad imate "prikačen...

;