IZOLACIJA-468X60-BANNER

Novi Sad: U kolektor 8 miliona evra

18.12.2014. | Novosti

Radovi na kanalizacionom kolektoru od Rumenačke ulice do Kvantaške pijace, vredni oko 8 miliona evra, privedeni su kraju. Ova investicija, kojom su završeni radovi na severnom slivu kanalizacije u Novom Sadu, finansirana je iz kredita „Evropske investicione banke“ (EIB), koji će JKP „Vodovod i kanalizacija“ vraćati iz sopstvenih prihoda, dok je Grad garant.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Reč je o obimnim radovima na koje se čekalo minulih 30 godina i koji su obuhvatili Rumenačku ulicu, Bulevar Jaše Tomića, Kisačku, Branka Radičevića, Bele njive i Venizelisovu ulicu – objašnjavaju u ovom komunalnom preduzeću. - Najveća korist od ove investicije biće efikasno odvođenje otpadnih i atmosferskih voda, eliminisanje obe „kade“, koje se stvaraju svaki put pri većim padavinama u Kisačkoj i Temerinskoj ulici, kao i bolja raspodela protoka kanalizacije duž celog sliva.

Sama izgradnja kolektora počela je 20. avgusta i tada je naglašeno da je u pitanju jedna od najvećih investicija u komunalni sistem Novog Sada ove godine, a kao svojvrstan kuriozitet navedeno je da su cevi prvi put u istoriji dopremljene u Novi Sad iz Francuske, preko reke Mozel i plovnim putem Rajna-Majna-Dunav.

Druga kapitalna investicija, koja se finansira iz kredita EIB, jeste proširenje fabrike vode, na čemu su građevinci i dalje angažovani, a posao je vredan devet miliona evra. Planovima je predviđeno da postojećoj fabrici budu dodata dva nova bloka – ozonizator i gau filteri – kako bi kvalitet prerađene vode, koju piju Novosađani, bio na najvišem nivou.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...
Dragan 06.07.2022.
Šta je pojednostavljeno kad imate "prikačen...

;