INFONET-468X60-BANNER

Razvoj turizma - počela izrada urbanističkih planova za Vlasinsko jezero

14.09.2009. | Beta

Opština Surdulica je od Vlade Srbije dobila 8 miliona dinara za četiri urbanistička plana za prostor oko Vlasinskog jezera koji će omogućiti razvoj te turističke destinacije, rečeno je u toj opštini.

Predsednik opštine Surdulica Novica Tončev izjavio je da će ti urbanistički planovi, čija izrada je počela, omogućiti da se legalizuju bespravno izgrađeni objekti oko Vlasinskog jezera, da se spreči divlja gradnja u budućnosti i da se oastvari prihod za razvoj Vlasinskog jezera.

- Sav novac koji dobijemo od legalizacije bespravno izgrađenih objekata biće vraćen Vlasinskom jezeru za izgradnju infrastrukture tako da možemo da dovedemo potencijalne investitore u kompletno sređen i opremljen prostor - kazao je Tončev.

Tončev je dodao da je urađena studija izvodljivosti za izgradnju kanalizacionog prstena oko Vlasinskog jezera sa postrojenjem za prečišćavanje otpadnih voda čija će izgradnja koštati 20 miliona evra.

- Za to već imamo potencijalne investitore, ali Vlada Srbije mora učestvovati u ovom projektu sa 20% - kazao je Tončev.

Radovi na uređenju Vlasinskog jezera bi prema njegovim rečima trebalo da počnu tokom proleća 2010. godine.

- Vlasinsko jezero je najveća voda koju Srbija ima i kao turističko mesto je motor razvoja opštine Surdulica. Očekujemo da će se tu zaposliti veliki broj ljudi - rekao je Tončev.

On je dodao i da su u toku pripreme za izgradnju mini hidroelektrana i vetrenjača na Vlasinskom jezeru, kao alternativnih izvora energije, koji su prihvatljivi sa stanovišta očuvanja životne sredine.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;