Formiranje konzorcijuma za nastup na trećim tržištima

02.12.2014. | Tanjug

Građevinske firme bivše Jugoslavije formiraće konzorcijume, kako bi zajednički lakše mogle da konkurišu na trećim tržištima. Građevinari očekuju da se na taj način vrate na tržišta Libije, Egipta, Iraka i Alžira, jer će tako rešiti probleme odliva visoko kvalifikovanih kadrova, dobijanja bankarskih garancija, kao i neadekvatnu političku i diplomatsku podršku svojih država, prenosi portal „24.vesti.mk“.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Za lakše ispunjavanje uslova, koji propisuju tenderi objavljnei u zemljama Bliskog istoka, građevinari iz regiona će formirati bazu podataka preduzeća iz svioh zemalja, koje su zainteresovane za saradnju i učešće u konzorcijumima, a ona će sadržati podatke kao što su reference, raspoloživi resursi, stručni kadar i godišnji promet.

Očekuje se da će u narednom periodu, u zemljama Bliskog istoka početi ulaganja u infrastruktur i izgradnja puteva, mostova, nasipa i želeniničkih pruga.

Predviđeno je da nosioci posla budu kompanije koje već imaju reference na trećim tržištima, a druge će se uključiti u izvođenje radova, obezbeđivanjem građevinskih mašina, bankarskih garancija i radne snage.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Maki 28.07.2021.
Šta je sa nelegalnim zgradama gde investito...
Žile 28.07.2021.
Traže legalizaciju zgrada starih preko 40 g...
Predrag 24.07.2021.
Interesuje me cena po mq kako se krece
Saša 19.07.2021.
A je l' može prvo obilaznica oko Kragujevca...
Aleksa 14.07.2021.
Glavnu stavku niste naveli, a to je, trenut...