INFONET-468X60-BANNER

Subotica: Starom teatru krov i fasada

10.11.2014. | Dnevnik

Predstavnici Grada i subotičke firme „SMB gradnja” d.o.o., ovlašćenog člana konzorcijuma u čijem sastavu su i MPP „Jedinstvo” Sevojno, „Cim gas”, „Yumol”, „Rotel” i „DG company”, svi iz Subotice, potpisali su ugovor o javnoj nabavci koja se odnosi na četvrtu fazu adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta u Subotici. Ugovoreni radovi vrede 70,6 miliona dinara, a sa PDV-om vrednost radova je blizu 85 miliona dinara.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Tako se posle više od godinu dana zastoja, konačno krenulo u nastavak radova i to na staroj zgradi pozorišta. Kako je saopšteno iz kabineta subotičkog gradonačelnika Jenea Maglaia, radovi su ugovoreni na osnovu sprovedenog otvorenog postupka javne nabavke i saglasnosti koju je „Fond za kapitalna ulaganja“ AP Vojvodine dao gradu Subotici za sprovođenje tog postupka. Konzorcijum „SMB gradnja” je, kao izvođač, dostavio sredinom oktobra jedinu ponudu na otvorenu javnu nabavku, i dobio je posao.

U saopštenju iz kabineta gradonačkelnika, ovaj ponuduđač je ispunio  sve uslove iz konkursne dokumentacije, a Grad je u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama doneo odluku o dodeli ugovora za predmetne radove 29. oktobra 2014. godine.

Od izvođača radova očekuje se da ugovorene radove završi u roku od 140 dana, odnosno ne duže od 150 kalendarskih dana, računajući od dana uvođenja u posao. U dogovoru sa izvođačem, radovi bi trebalo da počnu 17. novembra.

U okviru četvrte faze radova na nastavku adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta u Subotici, predviđeno je da se izgradi krov i pokrije građevina, da se ugradi spoljašnja stolarija, fasada i deo zanatskih radova na starom delu objekta.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;