PRIJAVA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Tri decenije čekali pravi put

07.11.2014. | Dnevnik

Za trideset radnih dana, ukoliko vremenske prilike dozvole, meštani naselja Pločički rit dobiće asfaltni put posle gotovo trideset godina čekanja. U opštini Kovin u sredu (5. novembar 2014.) potpisan je ugovor sa preduzećem „Beograd put“ iz Beograda kojim su i zvanično počeli radovi na asfaltiranju deonice od Pločice do naselja Pločički rit u dužini od 5,5 kilometara. Na taj način oko 250 žitelja naselja kraj Dunava biće, konačno, na adekvatan način povezani sa mesnom zajednicom Pločica, ali i sa putnim pravcima prema Kovinu i Pančevu.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Za desetak mališana koji svakodnevno putuju organizovanim kombi prevozom do osnovne škole u Pločici, ali i za njihove roditelje i meštane, ovo će biti početak jednog boljeg i kvalitetnijeg života, kakav imaju i svi drugi stanovnici opštine. Delegacija investitora – Opštine Kovin, na čelu sa predsednikom opštine Dušanom Petrovićem, predsednikom Skupštine Tihomirom Vukosavljevićem i zamenikom predsednika Zoranom Jovanovićem, kao i predstavnicima izvođača, obišla je trasu u sredu kada su mašine počele ravnanje pošljunčanog puta.

- Kad smo završili put prema Malom Bavaništu rešili smo da u ovoj godini uradimo i ovaj. Planiramo i nastavak puta do Smederevskog mosta iduće godine, kako bi i stanovnici Pločičkog rita, ali i meštani Pločice imali izlaz i u tom pravcu. Sada se saobraćaj tu zaustavlja i dalje se ne ide. Put je osnov za normalan život, a nadamo se da će ovaj doprineti da mladi ostaju u selu i da se omogući ekonomski prosperitet – rekao je Dušan Petrović i tom prilikom je izrazio nadu da će ovim asfalatom kvalitet života zaista biti poboljšan.

Ovaj put nije važan samo za žitelje zabačenog naselja već i za brojne izletnike koji leti dolaze da uživaju u priobalju Dunava. Član Opštinskog veća Velimir Rađenović je izvestio da su u toku pregovori sa „Vojvodina šumama“ o zameni 12 hektara površine kako bi Opština Kovin ušla u posed upravo parcela u Pločičkom ritu, koje su idealne za razvoj vikend turizma i gradnju vikend naselja. I to je jedan od načina da se pomogne ekonomski razvoj meštana od čega bi koristi imala i sama opština.

Put do Pločičkog rita počela je da trasira vojska još pre 30 godina. godine. Do tada su žitelji bili gotovo potpuno odsečeni od sedišta opštine ili su se probijali lošim atarskim putevima. Za minule tri decenije nijedna opštinska uprava, do sada, nije pokazala dovoljno spremnosti i volje da pronađe sredstva da se taj put uradi, podsetio je predsednik Saveta mesne zajednice Pločica Slađan Krstić, zahvaljujući se rukovodstvu opštine što je pokazalo razumevanje za probleme sa kojima decenijama žive porodice u Ritu. Iz buyeta opštine za asfaltiranje puta do Pločičkog rita obezbeđeno je 49,5 miliona dinara.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ODRŽIVA-ARHITEKTURA-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
slavica 24.09.2022.
Konačno jedno stručno objašnjenje, čestitam...
Sky 19.09.2022.
Ako za ovo treba arhitekti veštačka intelig...
Nataša 16.09.2022.
Da li osb ploce mogu da se ušrafe/postave n...
Kupac 16.08.2022.
Meni je veoma teško odabrati pločice. Ja sa...
Crni Gruja 16.08.2022.
Stagnacija rasta gradnje je prevashodno zbo...

;