INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Opštine finansiraju obnovu putne infrastrukture

31.10.2014. | Tanjug

Štetu od poplava na putnoj infrastrukturi u opštinama Negotin i Trstenik finansiraće lokalne samouprave, dok će preduzeće „Putevi Srbije“ biti zaduženo za sanaciju klizišta, dogovoreno je na sastanku ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović i predstavnika te dve opštine.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

U saopštenju resornog ministarstva se navodi da prema preliminarnoj proceni, šteta na putnoj infrastrukturi u opštini Negotin pričinjena u septembarskim poplavama iznosi 34,9 miliona dinara, a znatna šteta pričinjena je i poljoprivrednim dobrima. Lokalna samouprava dosad je uložila 2,6 miliona dinara u sanaciju najkritičnih tačaka, dok je Javno preduzeće „Putevi Srbije“ zaduženo za sanaciju klizišta.

Na sastanku sa predstavnicima opštine Trstenik rečeno je da će sanaciju putnih pravaca Grabovac-Trstenik i Planinica-Loboder, oštećenih tokom majskih poplava, finansirati lokalna samouprava, dok će obnovu štete na državnom putu Kraljevo-Kruševac, deonicu kroz naseljeno mesto Stopanja, finansirati JP „Putevi Srbije“.

Na sastanku je bilo reči i o uređenju rečnog korita Velika Morave, koje je u nadležnosti preduzeća „Srbijavode", kao i o regulaciji Ljubostinjske reke.

Obe opštine uspešno su realizovale projekte prema Zakonu o pomoći građevinskoj industriji, vredne više od 150 miliona dinara, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;