IZOLACIJA-468X60-BANNER

Novi Sad: Kasni izgradnja stanova solidarnosti

29.10.2014. | Dnevnik

„Stambena agencija Novog Sada“ kasni s izgradnjom stanova solidarnosti u Kisačkoj ulici 55. Kako su ranije dolazile informacije iz te agencije, stambena zgrada sa sedam etaža: podrumom, prizemljem, četiri sprata i potkrovljem trebalo je da bude završena krajem ove godine.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Direktor „Stambene agencije“ Ratko Rogan kaže da se ispostavilo da je teško planirati, pošto je postupak sprovođenja javne nabavke komplikovan pa to može znatno usporiti posao.

- „Agencija“ se opredelila za to da po sprovedenom postupku javne nabavke posao izgradnje dobije novosadsko preduzeće „Gat”, ali se drugi učesnik na javnom oglasu za izbor izvođača radove, „Best izgradanja”, žalio Republičkoj komisji za zaštitu prava ponuđača, smatrajući da je trebalo da bude u prednosti zbog jeftinije ponude. Međutim, „Best izgradnja” nije imala dobre reference pa smo se odlučili za „Gat” – objasnio je direktor Rogan.

Naveo je da sada teče rok u kojem Komisija za zaštitu prava ponuđača treba da odgovori, eventualno prihvati žalbu „Best izgradnje”, ili pak potvrdi odluku da „Gat” zida zgradu.

- Ukoliko žalba bude odbačena, „Stambena agencija“ brzo može pripremiti ugovor za potpisivanje s izvođačem radova pa bi gradnja brzo krenula, bez obzira na to što je kraj građevinske sezone – izjavio je direktor.

Prema projektu za izgradnju, ova zgrada u Kisačkoj 55 treba u svom sklopu ima 35 stanova prosečne veličine 50 kvadrata, tri lokala, 17 parking-mesta i dvadesetak stanarskih ostava. Vrednost investicije je 107 miliona dinara, a direktor Rogan je podsetio na to da su u ovom projektu „Stambena agencija“ i Javno preduzeće „Poslovni prostor” suinvestitori.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;