Novi tender za rekonstrukciju Sigurne kuće

21.10.2014. | Jugmedia

Agencija za lokalni ekonomski razvoj (ALER) Leskovca danas raspisala novi javni poziv za izbor izvođača radova na rekonstrukciji objekta nekadašnje „Naše reči“ u kome će biti smeštena „Sigurna kuća“.

Prethodni tender je obustavljen jer dva ponuđača, leskovačke firme „Investgradnja“ i „Standard“, nisu imale potpnu dokumentaciju. Reč je o prvoj fazi rekonstrukcije, koja bi trebalo da se okonča do kraja ove godine.

- Vrednost radova prve faze rekonstrukcije objekta iznosi 2,8 miliona dinara sa obračunatim PDV-om, a 28. oktobra znaćemo kome ćemo poveriti ovaj posao – rekao je za „Jugmediu“ direktor ALER-a Bojan Tojaga.

Tu fazu finansira grad Leskovac i ona podrazumeva sanaciju krova, spuštanje plafona i kompletnu zamenu elektroinstalacije. Međutim, prve žrtve nasilja naći će ovde utočište tek kada se izvrši poptpuna adaptacija dodatnim sredstvima koja se očekuju iz EU.

Grad Leskovac je u parterstvu sa ALER-om, Centrom za socijalni rad i Ustanovom za odrasla i starija lica konkurisao, naime, projektom kod Delegacije evropske unije u Srbiji. Njegova vrednost je 161 hiljada evra, od čega je učešće grada skoro 55 hiljada evra.

- Ako nam to bude odobreno izvršićemo kompletnu sanaciju objekta i podrumskih prostorija kao i revitalizaciju fasade za šta imamo saglasnost niškog „Zavoda za zaštitu spomenika kulture“. Tim sredstvima opremićemo objekat – kazao je direktor ALER Bojan Tojaga.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 25.01.2022.
Kod krovne membrane ljudi greše zato što ps...
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...