INFONET-468X60-BANNER

Novi tender za rekonstrukciju Sigurne kuće

21.10.2014. | Jugmedia

Agencija za lokalni ekonomski razvoj (ALER) Leskovca danas raspisala novi javni poziv za izbor izvođača radova na rekonstrukciji objekta nekadašnje „Naše reči“ u kome će biti smeštena „Sigurna kuća“.

Prethodni tender je obustavljen jer dva ponuđača, leskovačke firme „Investgradnja“ i „Standard“, nisu imale potpnu dokumentaciju. Reč je o prvoj fazi rekonstrukcije, koja bi trebalo da se okonča do kraja ove godine.

- Vrednost radova prve faze rekonstrukcije objekta iznosi 2,8 miliona dinara sa obračunatim PDV-om, a 28. oktobra znaćemo kome ćemo poveriti ovaj posao – rekao je za „Jugmediu“ direktor ALER-a Bojan Tojaga.

Tu fazu finansira grad Leskovac i ona podrazumeva sanaciju krova, spuštanje plafona i kompletnu zamenu elektroinstalacije. Međutim, prve žrtve nasilja naći će ovde utočište tek kada se izvrši poptpuna adaptacija dodatnim sredstvima koja se očekuju iz EU.

Grad Leskovac je u parterstvu sa ALER-om, Centrom za socijalni rad i Ustanovom za odrasla i starija lica konkurisao, naime, projektom kod Delegacije evropske unije u Srbiji. Njegova vrednost je 161 hiljada evra, od čega je učešće grada skoro 55 hiljada evra.

- Ako nam to bude odobreno izvršićemo kompletnu sanaciju objekta i podrumskih prostorija kao i revitalizaciju fasade za šta imamo saglasnost niškog „Zavoda za zaštitu spomenika kulture“. Tim sredstvima opremićemo objekat – kazao je direktor ALER Bojan Tojaga.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;