INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Pirot: Čeka se građevinska dozvola za buduću školu u Staničenju

16.10.2014. | PlusOnline

Firma „Domtera“ iz Ivanjice, koja je izabrana na tender za izgradnju isturenog odeljenja OŠ „Dušan Radovic“ u Staničenju spremna je za početak radova, koji se odlaže do izdavanja građevenske dozvole od strane nadležnog organa lokalne samouprave.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Slavko Ilić, direktor škole kaže da je izvođač radova uradio projektnu dokumentaciju, koja sadrži projekat protivpožarne zaštite, građevinsko-arhitektonski projekat, projekat sistema vodovoda i kanalizacije, projekte sistema elektroinstalacija i mašinskih instalacija i da je sve to predato „Odeljenju za urbanizam i stambeno-komunalnu delatnost“.

- Očekujemo da lokalna samouprava reaguje brzo, da u što kraćem roku dobijemo građevinsku dozvolu i izvođač započne radove. Rok za završetak radova je 23 dana, i očekujemo da će radovi biti završeni do Dana škole, 29. novembra, kada ćemo ujedno proslaviti i veliki jubilej, 50 godina postojanja i rada – kaže direktor Ilić. - Sredsva za izgradnju škole obezbeđena su u postupku eksproprijacije škole u Crnoklištu. Jedan deo tih sredstava iskorišćen je za zamenu stolarije u matičnoj školi, a najveći deo biće utrošen za izgradnju, uređenje i opremanje nove škole u Staničenju. Škola u Staničenju previđeno je da ima oko 250 kvadratnih metara, osam učionica, sa jednom prostorijom za pripremni predškolski program, kotlarnicom i dva sanitarna čvora. Ovo će biti osmogodišnja škola.

Zoran Krstić, načelnik „Odeljenja za urbanizam i stambeno komunalnu delatnost“ u SO Pirot kaže da je investitor podneo svu neophodnu tehničku dokumentaciju za dobijanje dozvole.

- Na osnovu dokumentacije urađen je protivpožarni elaborat koji je danas prosleđen Protivpožarnoj policiji PU-a Pirot, koja treba da da svoju saglasnost na ovaj dokument. Procedura nije jednostavna, ali mi ćemo pokušati da utičemo na nadležne da se što pre krene u obradu predmeta. Po dobijanju saglasnosti „Odeljenje za urbanizam izdaće gradjevinsku dozvolu“ – kaže Krstić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;