Bečej: Tužba protiv „Direkcije za izgradnju“ (video)

15.10.2014. | RTV

Predstavnici Javnog preduzeća „Direkcija za izgradnju“ Bečeja, još jednom će se naći u Privrednom sudu zbog tužbe „Pokrajinskog sekretarijata za finansije“ koji traže oko 300 hiljada evra koje su, na četiri meseca, pozajmili „Direkciji“ još u julu 2002. godine.

Pozajmica je odobrena za podizanje mosta, poklon nemačkog grada Filšhofena, kojim je trebalo povezati opštine Bečej i Novi Bečej koje su mimo ovih para potrošile i 167 hiljada evra za njegovo dovoženje.

- Oni potražuju te pare od Javnog preduzeća kao i od Opštine kao solidarnog dužnika. Ročište je ponovo zakazano za narednu sedmicu u Novom Sadu. Činjenica je da taj most nije kod nas već u opštini Ada. Pokušaćemo da troškove, koji su nastali i koji se odnose na opremanje pristupnih puteva, prihvati opština Ada – kaže direktor „Direkcije“ Goran Matić.

Delovi mosta nekoliko godina ležali su u prašini i blatu a da radovi na njegovom postavljanju nisu ni započeti. Umesto toga 2004. godine tadašnji predsednici opština Bečej, Novi Bečej, Ada i Čoka potpisali su protokol o namerama da se poklon iz Nemačke izmesti u Adu ili Čoku.

- U tački tri tog protokola navodi se da svi troškovi koji je most proizveo prema opštinama Bečej i Novi Bečej padaju na teret opštine koja će ga preuzeti – objašnjava Matić.

Most je krajem 2010. godine svečano otvorio predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić a onda su usledile i tužbe.

Opština Ada je tužila investitora beogradski „Inter-most“, koji je radio u sastavu francuskog Vincija, jer radovi nisu završeni. Neuređena je rasveta, putni prilazi sa banatske strane i kanali za drenažu, tvrde Ađani kao i da put sa bačke strane tone. Kad ne lezi vraže. „Inter-kop“ koji je, nakon stečaja sestrinske firme „Inter-most“, preuzeo poslove i koji je takođe bankrotirao, traži od opštine Ada preostalih 180 miliona dinara za izvedene radove.

Ostaje dilema da li su u primedbe o nedostacima mosta, zbog kojih je, između ostalog opština Ada tužila izvođača, unete i ove da ovde sa padejske, odnosno sa strane opštine Čoka, nema ni jednog putokaza koji bi vozačima ukazivao da do Ade mogu i ovim putem. Znači preko mosta.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

NIMEL
NIMEL
NOVI BEOGRAD

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Edin 28.05.2020.
Kako mogu poruciti ove bruseve za poliranje...
Jugoslav 26.05.2020.
Poštovani, Sve ovo je dobro i lepo objašnj...
Milan 18.05.2020.
Koja je preporucena debljina osb ploce kad ...
Darko 11.05.2020.
Još jedan razlog više da se pravi autoput R...
Шумадинац 11.05.2020.
И тако сваке године по 10 дана? Занимљив си...