INFONET-468X60-BANNER

Beograd: Međunarodni tender za četiri podzemne garaže

13.10.2014. | Politika

Međunarodni tender za izgradnju četiri podzemne garaže u prestonici biće raspisan naredne godine, a sa investitorom koji ponudi najbolje uslove biće potpisan ugovor o javno-privatnom partnerstvu. Ovo je najavio Andrija Čupković, direktor JKP „Parking servis”, koji se u toku službene posete Beču sastao sa kolegama iz austrijske prestonice.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Planiramo da rešimo i problem parkiranja u kliničko-bolničkim centrima, sa kojima smo već započeli razgovore o postavljanju višespratnih montažnih parkirališta. Kolege iz srodnog bečkog preduzeća, koje širom grada imaju 50 garaža, prenele su nam mnoga iskustava koja mogu da nam budu od pomoći – istakao je Čupković posle razgovora sa Vernerom Bemom, direktorom javnog preduzeća „Wipark garagen”.

Predstavnici „Parkinga servisa” sastali su se i sa izvršnim direktorom saobraćajnog holdinga Martinom Krajcirom koji im je prezentovao kako funkcioniše objedinjeni bečki saobraćaj. Bilo je reči o tome na koji način rešenja iz austrijske prestonice preneti i prilagoditi potrebama Beograda, koji poput Beča ima veliki broj uskih ulica. Tema susreta bilo je i efikasno povezivanje različitih vidova prevoza.

Delegacija JKP „Parking servis” posetila je i bečku marinu.

- Kolege iz Beča su nam predočile koje međunarodne propise moramo da ispunimo, ali i kako da rešimo infrastrukturne probleme. Istovremeno, pokušavamo da nađemo i partnere za izgradnju marine u Beogradu – kaže Čupković.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


EURO TERMIK
EURO TERMIK
KRALJEVO-VRDILA
www.eurotermik.rs

ATM
ATM
SUBOTICA

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;