INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Mihajlović: EBRD da finansira gasovod; Antić: Neće moći (video)

10.10.2014. | Tanjug

Zašto i koliko Srbija gubi jer još nije izgrađen gasovod Niš-Dimitrovgrad polemisali su danas potrpedsednica vlade Zorana Mihajlović i ministar Aleksandar Antić. I dok Mihajlović tvrdi da bi gasovod mogao da bude završen za dve godine, Antić kaže da za takav poduhvat nema novca.

Mihajlović, koja je u prethodnom mandatu bila ministarka energetike, naime, izjavila je u Aranđelovcu da bi gasovod mogla da finansila „Evropska banka za obnovu i razvoj“ (EBRD), a reč je o kreditu koji je EBRD odobrila „Srbijagasu“ pre četiri godine, između ostalog i za restrukturiranje i nabavku gasa, ali taj novac nije potpuno iskorišćen.

- Ako bismo deo tog kredita preusmerili verovatno bismo dobili uslov da reformišemo „Srbijagas“, pa bismo mogli da završimo i ovaj gasovod. Ovako, plaćamo visoku cenu za transport gasa kroz Mađarsku, a procene su da godišnje gubimo oko 20 miliona dolara jer nismo izgradili taj gasovod – rekla je Mihajlovićeva na Regionalnom investicionom samitu u Aranđelovcu.

Aktuelni ministar energetike, međutim, tvrdi da na novac EBRD ne možemo računati, jer jer kredit o kojem govori Mihajlović bio namenjen drugim projektima, te ga nije lako preusmeriti za gradnju gasovoda.

- Moraćemo da šaljemo praktično novi projekat – objasnio je ministar Antić. - To znači i novu proceduru za odobravanje sredstava. Takav smo odgovor dobili.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;