INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Krajem 2014. počinje izgradnja „Južnog toka“ u Srbiji

03.10.2014. | Tanjug

Srbija će krajem ove godine početi sa izgradnjom gasovoda „Južni tok“, izjavio je danas ambasador Srbije u Rusiji, Slavenko Terzić.

- „Južni tok“ je projekat koji je ima status nacionalnog prioriteta u Srbiji. To je izuzetno važan projekat ne samo za našu zemlju, već i za druge zemlje u južnom delu Evrope. Očekujemo da će izgradnja „Južnog toka“ početi krajem ove godine – rekao je Terzić u Moskvi, i dodao je obavešten o sumnjama Bugarske u vezi sa tim projektom, prenosi ruska novinska agencija „Tas“.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Terzić je objasnio da Bugarska čeka na rezultate vanrednih parlamentarih izbora koji se održavaju u nedelju, i da će nakon toga doneti odluku u vezi sa „Južnim tokom“.

- Nadamo se da će biti u korist „Južnog toka“, dodao je Terzić.

„Južni tok“ je infrastrukturni projekat ruske kompanije „Gasprom“, u okviru kog je planirana izgradnja gasovoda kapaciteta od 63 milijarde kubnih metara koji će prolaziti po dnu Crnog mora do zemalja južne i centralne Evrope. Izgradnja pomenutog gasovoda počela je krajem 2012, prve isporuke gasa bi trebalo da poteku u 2016. godini, a pun kapacitet gasovoda da bude dostignut u 2018. godini.

Srbija za razvoj saradnje sa Rusijom u građevinarstvu

Srbija je zainteresovana za razvoj saradnje sa Rusijom u oblasti građevinarstva, rekao je ambasador Srbije u Moskvi Slavenko Terzić. Diplomata je na na konferenciji za novinare podsetio da su srpske građevinske kompanije aktivno učestvovale u izgradnji olimpijskih objekata u Sočiju, prenela je agencija Tas.

- Praktično, mi smo bili na drugom mestu, posle turskih kompanija – kazao je on, ističući da su srpski građevinari veoma zainteresovani da učestvuju u različitim projektima, a posebno na teritoriji Nove Moskve, Inovativnog centra Skolkovo i u ruskim regionima.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;