IZOLACIJA-468X60-BANNER

Obnova fasade na zgradi Opštine Inđija

01.10.2014. | Opština Inđija

Ove godine navršava se 100 godina od izgradnje zgrade Opštine Inđija, a tim povodom uređuje se njena spoljašnost i obnavlja fasada. Predsednik opštine Inđija Petar Filipović izjavio je da, uprkos zamerkama pojedinih sugrađana, nisu izdvojena velika sredstva za njeno uređenje, ali da je sramota da fasada zgrade Opštine Inđija na stogodišnjicu njene izgradnje bude neuređena.

- Ako su naši preci i prethodnici pre 100 godina mogli da izgrade jednu ovakvu zgradu, da je očuvaju i ostave nama u nasleđe, najmanje što možemo da uradimo jeste da obnovimo njenu fasadu. Iznos od 1,3 miliona dinara, koliko je izdvojeno za sređivanje spoljašnosti zgrade, nije značajno veliki jer ta sredstva nisu dovoljna za neke veće infrastrukturne radove – istakao je Petar Filipović i dodao da se u narednih mesec dana očekuje završetak radova.

Predsednik opštine je dalje naglasio da još uvek ne zna kako će izgledati spoljašnost zgrade nakon njenog sređivanja, niti koje će boje biti fasada jer o tome niko iz Opštinske uprave nije odlučivao, već Društvo za zaštitu spomenika kulture koje je u skladu sa zakonom propisalo kako treba da izgleda fasada i u kojoj boji.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;