INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kamen temeljac za „Fortyone“

01.10.2014. | Beobuild

„GTC Srbija“ ulazi u realizciju svog četvrtog projekta u Beogradu. Ova kompanija bazirana u Varšavi objavila je u aprilu da gradi „Fortyone“, novi poslovni kompleks A klase u novobeogradskom bloku 41. Radi se o tri kancelarijska bloka sa ukupnom bruto površinom od preko 40.000 kvadrata (27.400m² GLA), koji će biti građeni u tri faze. Pripremni radovi na građevinskoj parceli počeli su prethodne dve nedelje, a danas (1. oktobar 2014.) biće upriličeno zavnično otvaranje radova i polaganje kamena temeljca budućeg poslovnog kompleksa.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Dugogodišnja stagnacija ovog segmenta dovela je do značajnog deficita poslovnog prostora A klase u Beogradu. Nivo upražnjenog poslovnog prostora već godinu dana je u jednocifrenim vrednostima, što govori o jako slaboj ponudi na tržištu. Statistika govori da tržište nije u stanju da ponudi više stotina kvadrata na jednom mestu u ovoj klasi. Produbljivanje ove krize moglo bi da utiče na cene kancelarijskog prostora i na konkurentnost Beograda za baziranje poslovnih centrala.

S' obzirom da 5 godina nije izgrađen sličan objekat veći od 5.000 kvadrata, odličan je trenutak za investiranje i „GTC Srbija“ će očigledno to jako dobro iskoristiti. Činjenica da je na prvom objektu koji se gradi u okviru kompleksa „Fortyone“ već izdato 60% kapaciteta, pre nego što je zvanično počeo da se gradi, govori dosta o stanju na tržištu.

Prva faza koja sada kreće i zvanično podrazumeva prvi objekat sa površinom svih nadzemnih etaža od 10.600 kvadrata i podzemnom garažom na 3.500 kvadrata. Rok za završetak prve faze je sredina 2015, a glavni izvođač na projektu je „Exing B&P“.

Partneri „GTC“-a na ovom projektu su i renomirane projektantske i građevinske firme, „ZAP“ i „Turner International“, kao i vodeća konsultantska firma za nekretnine „CBS International – predstavništvo CBRE za Srbiju“, koja je izabrana za ekskluzivnog zastupnika pri izdavanju. Vrednost čitavog projekta se procenjuje na oko 50 miliona evra.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;