INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Otvorena fabrika švajcarske kompanije „Sika“ u Šimanovcima

01.10.2014. | Novosti

Kompanija „Sika“ otvorila je juče (30. septembar 2014.) u Šimanovcima najsavremeniju fabriku za proizvodnju materijala za specijalne namene u građevinarstvu i industriji, a u ovu „grinfild“ investiciju uloženo je pet miliona švajcarskih franaka (oko 4,2 miliona evra).

Nova fabrika se prostire na više od 4.300 kvadratnih metara i u okviru nje se nalaze proizvodni pogoni za proizvodnju tečnih aditiva za betone i praškastih proizvoda (građevinskih lepkova i maltera), ali i najsavremenije laboratorije.

Prema planovima te švajcarske kompanije, u fabrici će se, po smeni, godišnje proizvoditi 6.000 tona tečnih i 20.000 kilograma praškastih proizvoda i to u najvećoj meri za tržišta Srbije i Crne Gore.

Fabrika „Sika Srbija“ je u potpunosti automatizovana i poseduje najsavremeniju tehnologiju i opremu koja omogućava veću fleksibilnost, brzo prilagođavanje linija za pakovanje u slučaju implementacije novih proizvoda, mogućnost opsluživanja više linija za pakovanje istovremeno i manje zahtevno održavanje.

- Nadam se da će novootvorena fabrika u velikoj meri podići kvalitet i raznovrsnost rešenja za srpsko i regionalno građevinarstvo. Cilj nam je da proizvodimo vrhunske proizvode po najkonkurentnijoj ceni, jer verujem da ćemo tako doprineti razvoju cele zemlje – rekao je na otvaranju direktor kompanije „Sika Srbija“ Dragan Maksimović.

Svečanosti su prisustvovali ambasador Švajcarske u Srbiji Žan Danijel Ruh, direktor kompanije „Sika“ za region Srednje i istočne Evrope i Azije Pol Šuler i brojni partneri.

Kompanija „Sika“ u Srbiji posluje već 12 godina u Srbiji i učestvovala je u svim značajnim građevinskim projektima – Most na Adi, Most Beška, most Gazela, tuneli (Ovčar banja, Straževica, Lipak Železnik), Airport City, Delta City, Belville, TC Ušće, naselje „Stepa Stepanović“, obilaznica oko Beogradu i drugim objektima.

U svetu je više od milion objekata izgrađeno Sika materijalima, kao što su – nuklearna elektrana Gesgen-Deniken u Švajcarskoj, Aerodrom u Abu Dabiju, stadioni za Svetsko prvenstvo u Brazilu ili Most Kolorado u Sjedinjenim Američkim Državama, navedeno je u saopštenju „Sika Srbije“.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 15.07.2024.
Bez podzemne garaže džaba vam trud.
Darko 08.07.2024.
Prvo je potrebno uraditi trijažu. Ko je gra...
Zar 06.07.2024.
Nisu dovoljne zarobljene zivotinje u zoološ...
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...

;