PRIJAVA-468X60-BANNER

Drobnjak: Do sada popravljeno 80 odsto saobraćajnica

30.09.2014. | Tanjug

Rok za završetak puteva oštećenih tokom poplava ističe sutra, a vršilac dužnosti direktrora „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak kaže da je do sada urađeno 80 odsto oštećenih saobraćajnica i najavljuje da će tokom oktobra i novembra svi putevi biti završeni.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Putevi su popravljeni, popravljena su manja oštećenja kod mostova, sanirana su manja klizišta, ostalo je da se popravi ozbiljna klizišta, da se urade mostovi koji su srušeni i da se pomogne lokalnim samoupravama – rekao je Drobrnjak na RTS-u.

Upitan zbog čega više nije urađeno na sanaciji magistralnog pravca u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, Drobnjak je rekao da između Čačka i Ovčar banje postoji klizište koje je oštetilo jednu traku puta.

- Urađena je devijacija na levoj traci, ostalo je da se uradi potporni zid od 40 metara dužine, visine šest metara. Za izradu projekta trebalo je mesec dana, 15 dana trajala je tehnička kontrola i mislim da će sve biti gotovo za dvadesetak dana – rekao je Drobnjak.

On je naveo da je u ovom momentu neprohodan jedino put Kladovo-Negotin, ali da postoji alternativan pravac i da će saobraćaj biti pušten za nekoliko dana čim se povuče voda.

- Što se tiče opštine Krupanj svi pravci su prohodni koji su u nadležnosti „Puteva Srbije“. Rade se tri-četiri projekta mostova za opštinu Krupanj. Mi ćemo da pomognemo svim opštinama – naglasio je Drobnjak.

Vršilac dužnosti direktora „Puteva Srbije“ kaže da će svi putevi biti sanirani tokom oktobra i novembra, jer se očekuje lepo vreme, i dodaje da će sa ministarkom saobraćaja Zoranom Mihajlović posetiti opštinu Krupanj da se vidi koliko je tamo urađeno na popravljanju putne infrastrukture.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;