BAU2023-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

„Beograd na vodi“: Štand-restoran već u oktobru

25.09.2014. | Novosti

Restoran i štand za predstavljanje projekata „Beograda na vodi“ kraj šetališta iza „Lastine“ stanice, kako se saznaje, biće otvoren za goste u oktobru.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Radovi na njegovoj izgradnji su poodmakli i bliže se kraju. Završeno je podizanje konstrukcije i postavljanje poda, a sada radnici podižu krov i postavljaju zidove. Tri strane sa kojih puca pogled na reku biće u staklu, dok će četvrta pozadinska ka gradu biti od betona. Ulasci u restoran planirani su sa bokova, a biće i rampa za osobe sa invalidskim kolicima.

I juče se na gradilištu vredno i užurbano radilo. Glavni zadatak tridesetak radnika je bio gradnja ravnog krova. Čak i kad kiša pada ne posustaju, već odrađuju radove ispod krova. Ipak, mogla se čuti zanimljiva opaska iskusnih građevinaca, da odavno nisu videli ni manje gradilište, ni više radnika.

- Ma da odete sad na Koridor 10, nema ih ovoliko kao na ovom objektu – ozbiljno dobacuje jedan od zaposlenih.

Gradnja objekta počela je prvih dana avgusta, odmah po dobijanju rešenja od Opštine Savski venac za zauzimanje javne površine i postavljanje privremenog objekta na godinu dana. Da je zaista reč o privremenom objektu potvrđuje jedan od šefova na gradilištu, koji kaže da nisu kopani klasični temelji, već da uvek može da se odšrafi i odnese.

Podizanje i oprema 500.000 evra

Štand-restoran gradi se od donacije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Kako se saznaje, njegovo podizanje i opremanje koštaće oko 500.000 evra. Tako velika investicija, teško da će za godinu dana vratiti uloženo.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;