„Beograd na vodi“: Štand-restoran već u oktobru

25.09.2014. | Novosti

Restoran i štand za predstavljanje projekata „Beograda na vodi“ kraj šetališta iza „Lastine“ stanice, kako se saznaje, biće otvoren za goste u oktobru.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Radovi na njegovoj izgradnji su poodmakli i bliže se kraju. Završeno je podizanje konstrukcije i postavljanje poda, a sada radnici podižu krov i postavljaju zidove. Tri strane sa kojih puca pogled na reku biće u staklu, dok će četvrta pozadinska ka gradu biti od betona. Ulasci u restoran planirani su sa bokova, a biće i rampa za osobe sa invalidskim kolicima.

I juče se na gradilištu vredno i užurbano radilo. Glavni zadatak tridesetak radnika je bio gradnja ravnog krova. Čak i kad kiša pada ne posustaju, već odrađuju radove ispod krova. Ipak, mogla se čuti zanimljiva opaska iskusnih građevinaca, da odavno nisu videli ni manje gradilište, ni više radnika.

- Ma da odete sad na Koridor 10, nema ih ovoliko kao na ovom objektu – ozbiljno dobacuje jedan od zaposlenih.

Gradnja objekta počela je prvih dana avgusta, odmah po dobijanju rešenja od Opštine Savski venac za zauzimanje javne površine i postavljanje privremenog objekta na godinu dana. Da je zaista reč o privremenom objektu potvrđuje jedan od šefova na gradilištu, koji kaže da nisu kopani klasični temelji, već da uvek može da se odšrafi i odnese.

Podizanje i oprema 500.000 evra

Štand-restoran gradi se od donacije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Kako se saznaje, njegovo podizanje i opremanje koštaće oko 500.000 evra. Tako velika investicija, teško da će za godinu dana vratiti uloženo.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 08.01.2021.
Možete li mi zamjeniti lezaj u pumpe grunst...
Zvonko 05.01.2021.
Pa godina 2020 je prosla, ja zivim na zapad...
Darko 05.01.2021.
Kada bi se odbili svi zahtevi za legalizaci...
Ivana 04.01.2021.
Idealno resenje za kucne uslove,molim vas k...
cica 29.12.2020.
Od ovih 20 do 30 postrojenja bilo bi lepo k...