Krupanj: Sanacija tri putna pravca od oktobra

22.09.2014. | Tanjug

Kapitalna sanacija tri, od 11 putnih pravaca koji su u ovoj godini prioritet u programu rehabilitacije puteva oštećenih u poplavama, počeće u oktobru, najavio je u Krupnju državni sekretar u Ministarstvu saobraćaja Dejan Trifunović.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Reč je o 110 kilometara puteva u opština Loznica, Mali Zvornik, Ljubovija i Krupanj, čija je vrednost radova procenjena na oko 43 miliona evra, rekao je Trifunović, koji je sa delegacijom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrrastrukture obišao opštinu Krupanj.

Tender za sanaciju tih putnih pravaca biće otvoren 3. oktobra, rekao je on i precizirao da je u pitanju pravac Loznica-Zavlaka-Valjevska Kamenica, put Banja Koviljaca-Mali Zvornik-Ljubovija i Korenica-Krupanj.

- Prva dva putna pravca se finansiranju sredstvima „Svetska banka“ i „Evropse banke za obnovu i razvoj“, dok se treći finansira iz predpristupnih IPA fondova za 2012. godinu – naveo je Trifunović.

On je napomenuo da su opštini Krupanj, kao i u većini opština u Srbiji, sve hitne popravke na putevima završene i da funkcionišu svi putevi prvog i drugog reda, zaključno sa obnovom pravca Šabac-Zavlaka-Krupanj-Mačkov kamen, što se desilo pre desetak dana.

Trifunović je naveo da je Javno preduzeće „Putevi Srbije“ za sanaciju državnih puteva prvog i drugog reda u toj opštini potrošilo 197 miliona dinara. Opština Krupanj je bila ažurna kod izdavanja neohodnih rešenja i veći deo od 319 rešenja je izdat, posebno za 40 objekata koji će se rušiti i umesto kojih će se graditi novi, kazao je Trifunović i dodao da će oko 25 objekata finansirati donatori, a za ostatak objekata novac je već isplaćen.

- U opštini Krupanj su otvorena pitanja sanacije vodovodne i kanalizacione mreže i erozija jalovišta u tamošnjem rudniku zbog posledica poplava i to je pitanje, koje se mora hitno rešavati, jer se teški metali koji se nalaze u tom jalovištu ulivaju u reke i dalje idu u vodotokove – kazao je Trifunović. - Cilj posete delegacije Ministarstva saobraćaja Krupnju je, kako je rekao, neka vrsta monitoringa rada institucija, zbog posledica poplava, a posebno je fokus putna infrastruktura.

On je naglasio da je saniranje posledica poplava u opštini Krupanj primer dobre saradnje i sinergije svih državnih organa, institucija i međunarodnih organizacija i donatora.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Savic 27.09.2021.
Jedno od najlepiših i najpoželjnijih naselj...
Mile 25.09.2021.
Ne radi se o nuklearnoj fuziji već o malim ...
DARKO 20.09.2021.
Najlakše se legalizacija rešava tako što se...
Nenad 14.09.2021.
Lepo što država pomaže, jedino treba videti...
BISERKA 13.09.2021.
Drago mi je sto se radi u unapredjenju ener...