IZOLACIJA-468X60-BANNER

Leskovac: Najskuplja firma gradi put

16.09.2014. | B-92

Letnje održavanje lokalnih puteva u Leskovcu počeće u drugoj polovini septembra, jer je postupak izbora preduzeća trajao osam meseci. Članovi Gradskog veća, prema rešenju Republilčke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, izabrali su preduzeće koje je imalo najskuplju ponudu i jedino kompletnu dokumentaciju. Na odluku gradskog veća da izabere najskuplje putarsko preduzeće niko se nije žalio.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Udarne rupe na leskovačkim ulicama i lokalnim putevima biće najzad popunjene. Članovi Gradskog veća odlučili su da predlože odbornicima Skupštine grada da taj posao uradi preduzeće za puteve „Zaječar“ iako je imalo za 13 miliona dinara skuplju ponudu od leskovačkog preduzeća „Maki plast“. Izbor preduzeća usledio je nakon rešenja Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki , da ponude ostalih učesnika na tenderu nisu potpune.

U „Direkciji za izgradnju grada Leskovca“ objašnjavaju da su tender za letnje održavanje puteva raspisali još početkom januara ali da je proces trajao osam meseci zbog žalbi pojedinih učesnika. Za letnje održavanje prijavila su se dva leskovačka preduzeća „Maki plast“ i „Investgradnja“, beogradsko „Ratko Mitrović-Niskogradnja“ i preduzeće za puteve „Zaječar“. Sva preduzeća su ponudila niže cene od 75 miliona dinara kolika je bila procenjena vrednost.

U leskovačkoj lokalnoj samoupravi su odlučili da kompletnu dokumentaciju o postupku tendera i izboru preduzeća dostave svakom odborniku Skupštine grada.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;