INFONET-468X60-BANNER

Beograd: Depo će ostati na svom mestu i biće rekonstruisan

11.09.2014. | Tanjug

Postupak za procenu štete u tržnom centru Depo biće pokrenut za sedam dana, raspisivanjem javne nabavke, rekao je danas (11. septembar 2014.) vršilac dužnosti generalnog direktora GSP „Beograd“ Željko Milković. On je poručio zakupcima da su im ponuđena rezervna radna mesta, dok se Depo ne obnovi.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Povodom pisma zakupaca Depoa gradonačelniku Siniši Malom u kojem traže da se usele u halu tri, Milković je rekao da je Depo kulturno-istorijski spomenik, jedan od najstarijih objekata saobraćajne infrastrukture u Beogradu i pod zaštitom je „Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda“.

- To znači da se nikakvi ad hok radovi na ovom objektu koji je delimično izgoreo, neće izvoditi sve dok „Zavod za zaštitu spomenika kulture“ ne bude dao svoje uslove i dok ne budemo raspisali javnu nabavku za procenu štete kao i za projekat obnove Depoa – rekao je Milković i naveo da „razume zahteve, ali da su upućeni na pogrešnu adresu“.

Prema njegovim rečima, kada bude dobijena procena štete i kada se uz nadzor „Zavoda za zaštitu spomenika kulture“ bude uradio projekat rekonstrukcije, znaćemo koliko novca nam je potrebna da rekonstruišemo objekat i koliko nam sredstava nedostaje kada se uzme u obzir suma koju ćemo dobiti od osiguravajuće kompanije a koja nije dovoljna.

Depo će, prema njegovim rečima, biti obnovljen i to je kako je rekao, odgovor na špekulacije i nagađanja koja su širena proteklih dana da će na mestu sadašnjeg Depoa biti izgrađen tržni centar.

- Te koji su širili laži mogu da uverim da se ništa novo neće graditi na mestu sadašnjeg objekta koji je izgoreo. Depo će ostati na svom mestu i biće rekonstruisan. I ostaće svedočanstvo da je grad Beograd imao javni prevoz mnogo pre mnogih prestonica Evrope – istakao je Milković.

U požaru u zgradi Depoa u Bulevaru kralja Aleksandra 23. avgusta izgorele su hale jedan i dva, a zakupcima je pričinjena ogromna materijalna šteta. Svih 160 tezgi sa garderobom i ostalom robom je izgorelo, kao i čitava krovna konstrukcija.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;