Emiraćani dali pola miliona evra za novi izložbeni prostor „Beograda na vodi“

04.09.2014. | Blic

Između Save i beogradske stanice „Laste“ ubrzano se gradi novi izložbeni paviljon koji će ujedno biti i restoran. Posle renoviranja zgrade „Geozavoda“ u koju je uloženo 2,2 miliona evra i u kojoj se, kao izložbeni paviljon „Beograda na vodi“ nalazi maketa projekta, firma „Eagle Hils“ pravi još jedan izložbeni prostor.

Kako „Blic“ saznaje, u ovaj projekat arapski investitor uložiće više stotina hiljada evra, okvirno oko pola miliona. Objekat će biti privremenog tipa, odnosno biće srušen kada projekat „Beograd na vodi“ bude završen.

- Investitori iz Ujedinjenih Arapskih Emirata poželeli su da otvore još jedan izložbeni prostor i to blizu reke. Sami sve finansiraju a uložiće možda i pola miliona evra, pa zašto da ne onda – kaže izvor „Blica“, blizak investitorima iz UAE.

Grad u ovaj drugi izložbeni prostor ne ulaže ni dinara, a kako je gradonačelnik Siniša Mali nedavno rekao, projekat ove veličine, kakav je „Beograd na vodi“, zavređuje dva izložbena prostora. Paviljon će imati 670 kvadrata, a rešenje o zauzeću javne površine, koje je izdala opština Savski venac, validno je do 30. jula 2015.

Na nedavno postavljenoj tabli navodi se da je izvođač radova preduzeće „Millennium Team“, koje je u vlasništvu Stojana Vujka, inače predsednika Džudo kluba „Crvena zvezda“.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


NIMEL
NIMEL
NOVI BEOGRAD

GROLIT-RAD
GROLIT-RAD
BEOGRAD-OSTRUŽNICA
www.grolitrad.rs

ENERSET
ENERSET
NOVI BEOGRAD
www.enerset.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...