Emiraćani dali pola miliona evra za novi izložbeni prostor „Beograda na vodi“

04.09.2014. | Blic

Između Save i beogradske stanice „Laste“ ubrzano se gradi novi izložbeni paviljon koji će ujedno biti i restoran. Posle renoviranja zgrade „Geozavoda“ u koju je uloženo 2,2 miliona evra i u kojoj se, kao izložbeni paviljon „Beograda na vodi“ nalazi maketa projekta, firma „Eagle Hils“ pravi još jedan izložbeni prostor.

Kako „Blic“ saznaje, u ovaj projekat arapski investitor uložiće više stotina hiljada evra, okvirno oko pola miliona. Objekat će biti privremenog tipa, odnosno biće srušen kada projekat „Beograd na vodi“ bude završen.

- Investitori iz Ujedinjenih Arapskih Emirata poželeli su da otvore još jedan izložbeni prostor i to blizu reke. Sami sve finansiraju a uložiće možda i pola miliona evra, pa zašto da ne onda – kaže izvor „Blica“, blizak investitorima iz UAE.

Grad u ovaj drugi izložbeni prostor ne ulaže ni dinara, a kako je gradonačelnik Siniša Mali nedavno rekao, projekat ove veličine, kakav je „Beograd na vodi“, zavređuje dva izložbena prostora. Paviljon će imati 670 kvadrata, a rešenje o zauzeću javne površine, koje je izdala opština Savski venac, validno je do 30. jula 2015.

Na nedavno postavljenoj tabli navodi se da je izvođač radova preduzeće „Millennium Team“, koje je u vlasništvu Stojana Vujka, inače predsednika Džudo kluba „Crvena zvezda“.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...