Pirot: Realizacija planiranog posla bez obzira na vremenske uslove

04.09.2014. | PlusOnline

„Direkcija za izgradnju grada“ privodi kraju planirane poslove asfaltiranja i krpljenja udarnih rupa. Slobodan Rančić iz „Direkcije“, kaže da će bez obzira na vremenske uslove planirani poslovi u ovom delu biti završeni za petnaestak dana.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- U toku je priprema Ulice Tanaska Rajića, odnosno Mečkin sokak za novi asfalt, urađena je kompletna rekonstrukcija vodovodne mreže i zamenjeni individualni priključci, tako da je sve spremno za asfaltiranje. Sačekaće se par dana da ne bude kiše. U sklopu sa tim je i asfaltiranje dvorišta škole „Vuk Karadžić“ i Ulice Pirotske u Zavojskom naselju. Tako da kad bude spremna asfaltna baza sve bude spremno da se asfaltiraju planirane lokacije. U ovom trenutku u dvorištu škole postavljaju se behaton ploče, koje će pokrivati trećinu dvorišta. Time će biti zaokruženi radovi na asfaltiranju, dok se poslovi na krpljenju udarnih rupa nastavljaju i to kako u gradu tako i u selima. Ekipe trenutno podižu slivnike i šahte, jer je ranijih godina bilo problema sa šahtama koje su bile niže od asfalta pa su predstavljale udarne rupe, tako da će sada biti u nivou asfalta – kaže Rančić.

„Direkcija“ realizuje i poslove rekonstrukcije pešačkih staza na Golemo mostu, dok će naredne nedelje početi i radovi na sanaciji mosta Gazela.

- U toku je rekonstrukcija nizvodne pešačke staze na Golemom mostu, gde će biti potavljena nova konstrukcija, dok se sa postojeće glavne čelične konstrukcije skida korozija. Narednih dana postaviće se hidroizolacija a zatim i završni sloj asfalta i staza će biti u funkciji. Ekipa će zatim preći na uzvodu stranu koja je opterećenija. Kada je reč o mostu Gazela, potpisan je ugovor sa izvođačem i izabran nadzorni organ, tako da će početkom naredne nedlje početi radovi na sanaciji ovog mosta. Urađen je i projekat saobraćajne signalizacije kako bi se saobraćaj nesmetano odvijao – kaže Rančić.

Ovo preduzeće inače održava i uličnu rasvetu, koja je podrazumeva više od 6.500 sijalica u gradu i selima. Problema ima zbog starosti javne rasvete gde češće dolazi do pregorevanja starih kablova nego svetiljki, kaže Rančić i dodaje da je u okviru projektnih aktivnosti zamena kompletne rasvete od centra ka periferiji što će se nastaviti i u narednom periodu.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Marko 14.04.2021.
Kako se prijaviti za zamenu stolarije na ku...
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...