IZOLACIJA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

U naredne četiri godine rehabilitacija 1000 km puteva (video)

29.08.2014. | Tanjug

Ministar građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da će u narednih 10 do 15 dana biti nastavljeni radovi na Žeželjevom mostu u Novom Sadu i najavila da će u naredne četiri godine biti rehabilitovano 1.000 kilometara puteva u Srbiji za šta je obezbeđeno 300 miliona evra.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Mihajlović je podsetila da je odmah po imenovanju za ministra grajevinarstva u vladi pemijera Aleksandra Vučića krenula u razgovore sa „Železnicom Srbije“, izvođačem radova i predstavnicima Pokrajine i grada Novog Sada da se utvrdi problem zašto je izgradnja Žeželjevog mosta u zastoju.

Pošto je građevinska šezona u toku cilj je bio da se pokrene nastavak gradnje i u ponedeljak, 25. avgusta, je održan sastanak u „Železnicima Srbije“ pod mentorstvom Ministarstva građevine, rekla je Mihajlović novinarima i izrazila uverenje da je Ministarstvo veoma blizu rešenja.

- Nažalost, neke stvari smo prosto nasledili. Postoje dodatni radovi, postoji dodatni novac koji će morati očito da se plati, ali smo našli zajednički jezik između svih učesnika u procesu. Ja očekujem da ćemo konačno imati radnike na Žeželjevom mostu u narednih desetak, 15 dana – najavila je Mihajlović.

Pošto je praktično kraj građevinske sezobe i sigurno će se kasniti sa radovima, ali budući da je Ministarstvo imenovalo mentore za svaki projekat, pa i za Žeželjev most, Mihajlović je uverena da se kašnjenja sa radovima ubuduće neće dešavati.

Odgovarajući na pitanje o rehabilitaciji puta Zrenjanin-Žabalj, Mihajlović je podsetila da je vlada pre mesec dana inicirala ratifikaciju važnog kredita od „Evropske banke za obnovu i razvoj“ (EBRD), „Evropske investicione banke“ (EIB) i „Svetske banke“ u Skupštini Srbije od 300 miliona evra, za projekat rehabilitacije puteva u Srbiji.

U naredne četiri godine u Srbiji će biti rahabilitovano oko 1.000 kilometara puteva, a upravo 2015. će biti rehabilitovan put Zrenjanin-Žabalj redstvima EIB i EBRD, precizirala je Mihajlović. Ona je upozorila da Srbija više ne sme da se zadužuje u inostranstvu i zato su dobrošla javno-privatna partnerstva i strana direktna ulaganja i koncesije, što do sada nismo uradili.

- Cilj je da otvorimo nova radna mesta – poručila je Mihajlović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


LORENCIC-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zoran Šumaruna 19.02.2024.
Pravilno postavljena podkonstrukcija i prav...
Stojkovic 12.02.2024.
A voda sto Malo Malo pa nestane to nema vez...
Sile 24.01.2024.
Sve ovo je super, ali fali nam minimum jos ...
Darko 17.01.2024.
A što tako ne okreče Beograd? Svi stranci s...
Branka 06.01.2024.
Videla sam hotel i u šoku sam. Ne razumem z...

;