IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Obrenovac: Izgradnja prvih kuća koje finansira EU (video)

29.08.2014. | Tanjug

Izgradnja prvih kuća finansiranih iz sredstava Evropske unije počela je juče (28. avgust 2014.) u Obrenovcu, a gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je obišao radove, poručio je da je cilj da svi Obrenovčani čije su kuće uništene u majskim poplavama, dobiju krov nad glavom najkasnije do zime.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Mali je obišao radove na novoj kući tročlane porodice Jovanović iz Zabrežja, koji su počeli danas, kao i tročlanu porodicu Lalović iz naselja Rvaci gde će izgradnja nove kuće početi za nekoliko dana.

- Ovo su prve od šezdesetak kuća, koje su potpuno srušene tokom poplava, a nove će biti izgrađene u narednih dva ili dva i po meseca. Cilj nam je da uradimo sve kuće i da svi dobiju krov nad glavom najkasnije do zime – rekao je Mali.

Gradonačelnik je naveo da je rekonstrukcija jednog vrtića u Obrenovcu završena i da će on biti otvoren prvog septembra, dok, kako je rekao, radovi traju na još dva vrtića koji bi trebalo da budu otvoreni 4. septembra.

On je podsetio i da će Fondacija Đoković finansirati izgradnju vrtića „Veseljko“ koja će početi za nekoliko dana.

- Trebalo je malo vremena, bilo je potrebno da prođemo sve procedure Evropske unije, ali danas krećemo sa obnovom kuća koje su porušene u Obrenovcu i u narednih dva i po meseca tih šezdesetak kuća biće izgrađeno – rekao je on.

Mali je naveo da je pitanje dana kada će početi radovi na nasipima ističući da se intenzivno razgovara sa EU i Kancelarijom za obnovu poplavljenih područja kako bi ti radovi krenuli što pre.

- Nasipi su prioritet, jer ukoliko se poplave ponove i sledeće godine, a mi nemamo nasipe, ništa ne vredi što smo popravili ove kuće ako se ponovo poruše – rekao je Mali i istakao da su projekti za nasipe završeni.

Gradonačelnik i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković doneli su i poklone - bicikl za trogodišnju Ninu Jovanović i laptop za porodicu Lalović koja dok im ne bude izgrađena kuća živi u šatoru.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ODRŽIVA-ARHITEKTURA-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
slavica 24.09.2022.
Konačno jedno stručno objašnjenje, čestitam...
Sky 19.09.2022.
Ako za ovo treba arhitekti veštačka intelig...
Nataša 16.09.2022.
Da li osb ploce mogu da se ušrafe/postave n...
Kupac 16.08.2022.
Meni je veoma teško odabrati pločice. Ja sa...
Crni Gruja 16.08.2022.
Stagnacija rasta gradnje je prevashodno zbo...

;