U Leskovcu menjaju azbestne cevi vodovoda (video)

25.08.2014. | Tanjug

Javno komunalno preduzeće (JKP) „Vodovod“ u Leskovcu počelo je zamenu azbestnih cevi. Kako je planirano do sredine oktobra u vodovodnoj mreži biće zamenjene kancerogene azbestne cevi u 14 ulica u dužini od 8,5 kilometara a do 2016. godine ukupno 40 kilometara. Građani Leskovca zadovoljni su što posle 50 godina neće piti vodu iz azbestnih cevi ali su zabrinuti što one ostaju u zemlji.

- Majstori to brzo rade i dobro je što ih najzad menjaju ali ne znam zašto ove stare azbestne ne vade već ih ostavljaju u zemlji. Plašim se da tako prazne ne puknu i onda mogu da zrače ili da kroz neku godinu ponovo kopaju ulicu i vade stare cevi – komentariše Marina Stanković iz Radničkog naselja u Leskovcu.

Direktor leskovačkog „Vodovoda“ Zoran Stojanović nije bio dostupan za komentar zašto se stare azbestne cevi ne vade iz zemlje i bezbedno skladište ali je šef gradilišta firme „Telekomunikacije“ iz Blaca koja izvodi radove, Ljubiša Rašić, rekao „Tanjugu“ da se nove cevi postavljaju na bezbednoj udaljenosti od starih i da nema opasnosti od zagađenja.

- Nove cevi se postavljaju na udaljenosti od metar do metar i po od starih i one će biti van funkcije. To je dovoljna udaljenost i nema nikakve opasnosti – kaže Rašić.

Projekat zamene azbestnih cevi u Leskovcu vredan je 5,5 miliona evra. Novac za ovu investiciju obezbedili su Vlada Srbije, nemačka razvojna banka KfW i grad Leskovac.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zvezdan 23.02.2021.
Ovo je samo zanimljivost za nas. Naše zelen...
Куриња 17.02.2021.
Када креће са радовима?
Sulja Besir 09.02.2021.
Jeli radite u Austriju imamo 270 m2 tarasei...
Saurus 08.02.2021.
Liči na bledu kopiju Karađorđevog trg u Bat...
DARKO 08.02.2021.
Stanovnici naselja Stepa Stepanović NEĆE "m...