INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

U Leskovcu menjaju azbestne cevi vodovoda (video)

25.08.2014. | Tanjug

Javno komunalno preduzeće (JKP) „Vodovod“ u Leskovcu počelo je zamenu azbestnih cevi. Kako je planirano do sredine oktobra u vodovodnoj mreži biće zamenjene kancerogene azbestne cevi u 14 ulica u dužini od 8,5 kilometara a do 2016. godine ukupno 40 kilometara. Građani Leskovca zadovoljni su što posle 50 godina neće piti vodu iz azbestnih cevi ali su zabrinuti što one ostaju u zemlji.

- Majstori to brzo rade i dobro je što ih najzad menjaju ali ne znam zašto ove stare azbestne ne vade već ih ostavljaju u zemlji. Plašim se da tako prazne ne puknu i onda mogu da zrače ili da kroz neku godinu ponovo kopaju ulicu i vade stare cevi – komentariše Marina Stanković iz Radničkog naselja u Leskovcu.

Direktor leskovačkog „Vodovoda“ Zoran Stojanović nije bio dostupan za komentar zašto se stare azbestne cevi ne vade iz zemlje i bezbedno skladište ali je šef gradilišta firme „Telekomunikacije“ iz Blaca koja izvodi radove, Ljubiša Rašić, rekao „Tanjugu“ da se nove cevi postavljaju na bezbednoj udaljenosti od starih i da nema opasnosti od zagađenja.

- Nove cevi se postavljaju na udaljenosti od metar do metar i po od starih i one će biti van funkcije. To je dovoljna udaljenost i nema nikakve opasnosti – kaže Rašić.

Projekat zamene azbestnih cevi u Leskovcu vredan je 5,5 miliona evra. Novac za ovu investiciju obezbedili su Vlada Srbije, nemačka razvojna banka KfW i grad Leskovac.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;