INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže na nekoliko lokacija u Novom Sadu

15.08.2014. | Radio 021

Radovi na delu izgradnje kanalizacionog kolektora, na raskrsnici Kisačke ulice i Bulevara Jaše Tomića, trebalo bi da budu gotovi krajem septembra. "Očekujemo da će krajem ove godine ili početkom naredne biti završen kompletan posao na izgradnji kanalizacionog kolektora od Rumenačke ulice do Kvantaške pijace, vredan 8 miliona evra", kaže portparol "Vodovoda i kanalizacije" Davor Santrač za "Dnevnik".

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Izgradnjom kolektora biće poboljšano odvođenje otpadnih i atmosferskih voda u Kisačkoj i Temerinskoj ulici gde se, prilikom većih padavina, više neće stvarati "kade", a biće bolji protok duž celog sliva.

Naredne nedelje počeće i radovi na završetku kanalizacione mreže u Kaću, pa će sva domaćinstva u tom naselju biti povezana na tu mrežu. Po Santračevim rečima očekuje se i početak radova u Partizanskoj ulici.

- Za desetak dana počeće rekonstrukcija kanalizacione mreže u Partizanskoj ulici, a posao je vredan 30 miliona dinara. Takođe, predstoji i rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Vojvode Bojovića i kanalizacione mreže na Žitnom trgu i Ulici braće Jovandić do Ulice Kraljevića Marka, što će koštati oko 28 miliona dinara - navodi Santrač. Ovog meseca počeće i rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Antona Čehova, za šta je izdvojeno 21 milion dinara. Radiće se i u Futoškoj ulici, u delu od Vršačke do Bulevara Evrope, gde će biti rekonstruisana atmosferska kanalizaciona mreža, a radovi će koštati 33 miliona dinara - naveo je Santrač.

"Vodovod i kanalizacija" radi na dogradnji fabrike vode na Štrandu, a za taj posao predviđeno je 6 miliona evra. Dogradnja bi, po Santračevim rečima, trebalo da bude završena sledeće godine.

- Dogradnja fabrike vode ozonskim blokom i gau filterima, kao i novog rezervoara od deset miliona litara vode napreduje predviđenom dinamikom. Ozonizator je postrojenje u kojem se delimično prerađena voda tretira ozonom, kao snažnim dezinfekcionim sredstvom, i garantuje mikrobiološku ispravnost, dok su gau filteri ispunjenim aktivnim ugljem i uklanjaju produkte nastale ozonizacijom - objašnjava Santrač.

- Ugradnjom tih jedinica Novi Sad će dugoročno rešiti problem mikrobiološke i fizičko-hemijske ispravnosti vode i dovesti je na besprekoran nivo.

Izgradnjom rezervoara od 10 miliona litara vode, sistem vodosnabdevanja u gradu biće potpuno stabilizovan.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;