Novi parkinzi i garaže u Beogradu?

08.08.2014. | Tanjug

Sastanci predstavnika JKP "Parking servisa" sa predsednicima 10 centralnih beogradskih opština počeli su juče, a cilj im je da se, u saradnji sa Sekretarijatom za saobraćaj, razmotre problemi parkiranja u gradu.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Tako je, prema rečima v.d. direktora Andrije Čupkovića, u Zemunu ponovo na proceni Plan regulacije javnih garaža, jer je Dunavski kej jedno je od mesta gde "pauk" na poziv stanara, najčešće reaguje zbog nepropisno parkiranih automobila. Predlog predsednika opštine Dejana Matića bio da se izgradi parkiralište ili garaža za posetioce.

Čupković se sastao i sa predsednikom opštine Novi Beograd Aleksandrom Šapićem, sa kojim je dogovoreno da se proveri koje su potencijalne lokacije za izgradnju novih parkirališta, navodi se u saopštenju JKP Parking servis.

Predsednik opštine Savski venac Dušan Dinčić je ukazao na mogućnost izgradnje garaže u blizini Prokopa, a razgovarano je i o mogućnostima da se uredi parkiranje u Ulici kneza Miloša.

Iz opštine Vračar stigao je zahtev da "pauk" češće obilazi ulice gde ima puno kafića, a Čupković je na toj opštini najavio izgradnju garaže u Skerlićevoj ulici kod Narodne biblioteke.

Svim sastancima prisustvuju i predstavnici Sekretarijata za saobraćaj koji na osnovu predloga predsednika opština sagledavaju mogućnosti izgradnje novih parking prostora i pretvaranja devastiranih zelenih površina, koje građani već koriste za parkiranje u uredeni parking prostor, a za koje postoje brojne inicijative.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Marko 14.04.2021.
Kako se prijaviti za zamenu stolarije na ku...
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...