Vetropark: Ministarka pomozi

01.08.2014. | B-92

Rukovodstvo opštine Golubac zatražilo je od ministarke Zorane Mihajlović pomoć oko pribavljanja saglasnosti za brži početak izgradnje vetroparka u toj opštini. Ta investicija vredna je 200 miliona evra, a ministarka je obećala da će država pomoći gde god je to moguće, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva.

Čelnici Golupca takođe su izneli probleme oko održavanja i unapređenja putne infrastrukture, gradnje kanalizacione mreže, a zatražena je i pomoć oko izrade planova detaljne regulacije za naselja koja se nalaze na teritoriji nacionalnog parka „Đerdap“.

Mihajlovićeva je preporučila da lokalne vlasti ispitaju sve mogućnosti finansiranja projekata sredstvima EU i privatno-javnim partnerstvom, a kada je u pitanju Golubac, i IPA projektima prekogranične saradnje. Ona je danas razgovarala sa predstavnicima opština Golubac i Vladičin Han o rešavanju infrastrukturnih, komunalnih i drugih problema koje su izneli predstavnici ovih lokalnih samouprava.

Predsednik opštine Golubac Zoran Pajkić zahvalio je Ministarstvu zbog toga što je izdalo građevinske dozvole koje su omogućile potpisivanje ugovora o revitalizaciji srednjovekovnog Golubačkog grada, koja se finansira sredstvima Evropske Unije.

Predstavnici opštine Vladičin Han u prvi plan su stavili uticaj izgradnje Koridora 10 na infrastrukturu i privredu ove opštine kao i sanaciju klizišta i asfaltiranje lokalnih puteva u ovoj opštini, navodi se u saopštenju Ministarstva. Dogovoreno je da na zajedničkom sastanku sa „Koridorima Srbije“ budu iznađena rešenja kako bi Vladičin Han imao što više koristi od izgradnje auto-puta, a što manje štete, poput one od prolaska teških kamiona lokalnim putevima. Dogovoreno je i da opština dostavi svu raspoloživu dokumentaciju kako bi se omogućila sanacija dva klizišta od kojih jedno ugrožava putnu i železničku infrastrukturu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...