INFONET-468X60-BANNER

Vetropark: Ministarka pomozi

01.08.2014. | B-92

Rukovodstvo opštine Golubac zatražilo je od ministarke Zorane Mihajlović pomoć oko pribavljanja saglasnosti za brži početak izgradnje vetroparka u toj opštini. Ta investicija vredna je 200 miliona evra, a ministarka je obećala da će država pomoći gde god je to moguće, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva.

Čelnici Golupca takođe su izneli probleme oko održavanja i unapređenja putne infrastrukture, gradnje kanalizacione mreže, a zatražena je i pomoć oko izrade planova detaljne regulacije za naselja koja se nalaze na teritoriji nacionalnog parka „Đerdap“.

Mihajlovićeva je preporučila da lokalne vlasti ispitaju sve mogućnosti finansiranja projekata sredstvima EU i privatno-javnim partnerstvom, a kada je u pitanju Golubac, i IPA projektima prekogranične saradnje. Ona je danas razgovarala sa predstavnicima opština Golubac i Vladičin Han o rešavanju infrastrukturnih, komunalnih i drugih problema koje su izneli predstavnici ovih lokalnih samouprava.

Predsednik opštine Golubac Zoran Pajkić zahvalio je Ministarstvu zbog toga što je izdalo građevinske dozvole koje su omogućile potpisivanje ugovora o revitalizaciji srednjovekovnog Golubačkog grada, koja se finansira sredstvima Evropske Unije.

Predstavnici opštine Vladičin Han u prvi plan su stavili uticaj izgradnje Koridora 10 na infrastrukturu i privredu ove opštine kao i sanaciju klizišta i asfaltiranje lokalnih puteva u ovoj opštini, navodi se u saopštenju Ministarstva. Dogovoreno je da na zajedničkom sastanku sa „Koridorima Srbije“ budu iznađena rešenja kako bi Vladičin Han imao što više koristi od izgradnje auto-puta, a što manje štete, poput one od prolaska teških kamiona lokalnim putevima. Dogovoreno je i da opština dostavi svu raspoloživu dokumentaciju kako bi se omogućila sanacija dva klizišta od kojih jedno ugrožava putnu i železničku infrastrukturu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;