Pirot: Počela zamena azbestnih vodovodnih cevi

30.07.2014. | PlusOnline

U ponedeljak, 4. avgusta, zvanično će biti obeležen početak radova na projektu zemene azbestnih cevi koji JP „Vodovod i kanalizacija“ realizuje u okviru programa KfW. Radovi su prema rečima direktora Zorana Nikolića, već počeli i u ulici Rogoz do sada je zamenjena mreža u dužini od oko 150 metara.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- U naredna 4 meseca, biće zamenjeno 3 kilometra mreže u ulicama Rogoz, 37. Divizije, Dobrodolskoj, Bore Stankovića, Milentija Popovića, Majora Tepića, Čika Jove Zmaja i Pobedinoj. Radove izvodi Vodoprivredno preduzeže Ćuprija. To su ulice koje su planirane u prvoj fazi realizacije projekta. U drugoj fazi, koja će biti realizovana na proleće naredne godine, azbestne cevi biće zamenjene u dućini od 4 do 7 kilometara, u zavisnosti od cena na tenderu. U ovoj fazi radiće se u ulicama Cerskoj, Hadži Nešinoj, Beogradskoj, Jastrebačkoj, Braće Taskalovića, Niškoj, Kragujevačkom oktobru, Stojana Miladinovića i Save Nemanjića – kaže Nikolić.

U toku je izrada projektne dokumentacije za Crpnu stanicu Berilovac, što takođe podrazumeva projekat KfW.

- Projekat rade stručnjaci Građevinskog fakulteta Niš, a mi očekujemo da celokupna projektna dokumentacija bude završena do kraja godine. Uz raspisivanje tendera, planirano je da radovi na projektu počnu sredinom 2015. godine. Vrednost projekta je oko 1,3 miliona evra – kaže Nikolić.

Realizacijom ovog projekta rešiće se problem zamućenja vode na izvorištu Krupac. To je problem koji se ne dešava često, ali kada se desi stvara velike probleme, napominje direktor. U narednoj godini radiće se i projekat Monitoring sistema, čime će pirotski vodovod umnogome poboljšati sistem vodosnabdevanja.

Uskoro nove pumpe za Kozaračku ulicu

Sa „Nemačkom razvojnom bankom KfW“ biće rešen i problem koji postoji u Kozaračkoj ulici, gde funkcioniše samo jedna pumpa, dok je druga potpuno neupotrebljiva. Posredtvom KfW uskoro će biti nabavljene dve potpuno nove pumpe i prateća automatika. Vrednost nabavke je oko 60.000 evra.
 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
PERA 17.04.2021.
Kada I gde mogu da konkurisem
Milan 17.04.2021.
Ljudi, prvo pažljivo pročitajte vest pa ond...
Sasa 17.04.2021.
Molim vas obavestite kad je prijava za subv...
Latinka 16.04.2021.
Gde mogu da se prijavim za stolariju pošto ...
Milica Pozega 15.04.2021.
Zelim da me obavestite kad igde da se prija...