Pirot: „Meta Balkan“ dao najpovoljniju ponudu za izgradnju mosta na Drugom ringu

28.07.2014. | PlusOnline

Za izvođača radova na izgradnji mosta na drugom ringu odabran je konzorcijum firmi „Meta Balkan“ koji je dostavio ponudu od 110 miliona dinara, kaže Branislav Kostić, direktor „Direkcije za izgradnju opštine“. Ministarstvo privrede donelo je odluku o dodeli ugovora, a rok za žalbu ističe sredinom naredne nedelje. Ako ne bude nikakvih žalbi, Kostić očekuje da bi radovi mogli da počnu još u avgustu. U protivnom radovi će biti odloženi za dva meseca.

- Ponuđena cena je niža od naše predračunske vrednosti, koja isnosi 135 miliona dinara, tako da se otvara mogućnost uštede i preusmeravanja sredstava za druge poslove. Ako ne bude žalbi onda možemo očekivati skori početak radova, još u avgustu. Rok za završetak radova je 180 dana. Na ovaj način bili bi završeni poslovi na kružnom prstenu oko grada, a samim tim dobili bismo rasterećeniji saobraćaj i povećanu bezbednost građana – kaže Kostić.

Predviđeno je da most bude širine 9 metara, sa tri saobraćajne trake, sa pešačkom stazom širine 2 metra i sa svim pristupnim saobraćajnicama. Cela kostrukcija biće izgrađena na nekih 12 metara nizvodno od Železničkog mosta, kaže Kostić.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...
Zeks 13.04.2021.
Kako se prijaviti za promenu stolarije