IZOLACIJA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Neboder okrenut naopako

28.10.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Predstavljen je projekat koji je još uvek u ranoj fazi razvoja ali je već sa malo dostupnih informacija u žiži javnosti jer je najvljeno da će biti jedna od najviših zgrada zapadne hemisfere.Veoma vioski neboder planiran je za Njujork, tačnije zapadnu stranu Menhetna. Predviđanja su da će se nalaziti samo blok dalje od mega projekta Hudson Yards i High Linea. "Affirmation Tower" će biti upečatljivog konzolnog dizajna i udizaće se na visini od 506 metara. Renderi pokazuju da će izgledati kao standardna kula okrenuta naopako. Projekat je uradila firma gansko-britanskog arhitekte Sir David Adjaye.

Affirmation Tower

"Affirmation Tower" (Foto: Adjaye Associates)

Neboder će se sastojati od niza blokova naslaganih jedan na drugi, stvarajući stepenasti profil koji izgleda kao da se širi kako se uzdiže. Visina će biti u srazmeri pet prema jedan u odnosu na osnovu, pri čemu je svaki naredni nivo veći od prethodnog. Blokovi će biti tako poređani da će se na dnu nalaziti najmanji i kako se ide ka vrhu sve veći. U okviru nebodera će se nalaziti poslovni prostor, dva hotela, sedište NAACP-a, platforma za posmatranje okoline i klizalište.

Affirmation Tower

"Affirmation Tower" (Foto: Adjaye Associates)

Osim Adjayea, tim koji stoji iza predloga uključuje Peebles Corporation, McKissack Group, Exact Capital i Steven Witkoff. Ukoliko se izgradi "Affirmation Tower" će biti drugi Adjayeov neboder na Menhetnu, nakon stambene kule "130 William"

Affirmation Tower - unutrašnjost.

Affirmation Tower - unutrašnjost (Foto: Adjaye Associates)

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Srba 02.12.2023.
Zbog čega je naziv "osmeh Vojvodine" promen...
Tanja 24.11.2023.
Čini mi se da ne bi bila loša ni kombinacij...
DARKO 06.11.2023.
Na svake 2 godine ili pred izbore ista prič...
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...

;