PRIJAVA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Deycom stolarija pravi izbor za maksimalnu energetsku efikasnost

10.09.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Deycom d.o.o osnovan je 1993 . godine i bavi se proizvodnjom i ugradnjom PVC i aluminijumske stolarije. PVC stolarija koju koristi je od nemačkog profila REHAU, dok je alu stolarija od grčkog profila ALUMIL. Različiti sistemi profila u kombinaciji sa premjium brend okovima MACO I FAPIM obezbeđuju dugoročnu funkciju dihtovanja i sigurnosti protiv provala.

Deycom stolarija pravi izbor za maksimalnu energetsku efikasnost

Prozor ili vrata trebaju da dozvole protok prirodnog svetla, zadovolje potrebe izolacije, sigurnosti i funkcionalnosti prostora uz prihvatljiv odnos kvaliteta i cene. Odluku treba doneti na početku projektovanja, uzimajući u obzir klimatske uslove gradilišta, ali i arhitektonski stil same zgrade.

Okretno - nagibni sistemi nude izolaciju, sigurnost i odličan dizajn. Postavljaju se u kućama, zgradama i velikim kompleksima. U ponudi su varijante sa termičkim prekidom i bez termičkog prekida, i to: supreme sistemi, osnovni sistemi i sigurnosni sistemi.

Klizni sistemi su razvijeni za objekte gde postoji ograničenje prostora tako da pozicije mogu biti lako postavljene na ograničenom prostoru. Sistemi obezbeđuju veliki izbor uz moderan dizajn kao i ekonomična rešenja. Najviše se koriste u masovnoj gradnji i stambenim blokovima. Klizni sistemi su specifičnost grčkog tržišta prozora i imali su najveći udeo u tržištu 70-tih i 80-tih godina. U ponudi su: supreme sistemi, osnovni sistemi i sigurnosni sistemi. Jedinstvene karakteristike obuhvataju: funkcionalnost u ograničenom prostoru, mogućnost ugradnje jednostrukog ili dvostrukog stakla, komarnika, grilja i spoljnih roletni.

Aluminijum/drvo sistemi - M23000 je Alumilov ekskluzivni predlog za aluminijumske sisteme sa termo prekidom koji naglašava visoku toplotnu izolaciju i redukciju zvuka, kao i visok nivo bezbednosti. Sistem je elegantna kombinacija vrhunskog kvaliteta aluminijuma sa neprevaziđenom estetikom drveta. Veza aluminijuma i drveta se postiže posebnim kopčama koje omogućavaju cirkulaciju vazduha sprečavajući koroziju usled kondenzacije.

Komplementarni sistemi - Alumil arhitektonski sistemi (vrata, prozori) se dopunjavaju  širokim spektrom specijalnih proizvoda, koji prate visoke standarde kompanije. U ponudi su: roletne, komarnici, sistemi zaštite od sunca, harmonika vrata, oblaganje objekata, ograde, pregradni sistemi i solbanci.

Deycom stolarija pravi izbor za maksimalnu energetsku efikasnost

Ulazna vrata su ogledalo svake kuće, pa zbog toga moraju da ostave pozitivan vizuelni efekat i budu usklađena sa ostatkom kuće. Međutim, koliko je bitan dizajn toliko je važan i komfor, funkcionalna pouzdanost, energetska efikasmost, dugotrajna zaštita od vremensih uticaja i maksimalna sigurnost. Sistem ulaznih vrata GENEO upravo te karakteristike ujedinjuje zahvaljujući Hightech-materijalu RAU-FIPRO. Ekskluzivno za GENEO profile moguća je upoteba sakrivenih šarki, što daje poseban dizajnerski efekat.

REHAU je uspeo da razvije prva ulazna vrata koja su sertifikovana za pasivne kuće i koja su se dokazala na tržištu. Sa sistemom profila Brillant-Design i Clima-Class-ispunom se ispunjavaju ne samo zahtevi u odnosu na toplotnu izolaciju, već se istovremeno omogućava i kreativna sloboda. Brillant-Design pruža toplotnu izolaciju u kombinaciji sa ostalim prednostima, kao što su zvučna i protivprovalna zaštita.

Deycom stolarija pravi izbor za maksimalnu energetsku efikasnost

Savremena arhitektura je otvorena i kreativna, pa su shodno tome za realizaciju rešenja velikih staklenih površina, sa prozorima u visini sprata, neophodni prozori koji nude stabilnost i odlične karakteristike rukovanja. Tamo gde su granice tradicionalnog načina gradnje, REHAU tehnika lepljenja stakla nastavlja dalje. Izuzetno stabilan spoj stakla, lepka i profila stvara manevarski prostor za modernu arhitekturu i racionalnu izradu.

PVC prozorski sistemi sa klasičnim otvaranjem nude efikasnu izolaciju i visoku sigurnost; dostupni su u nekoliko vrsta i tipologija sa različitim debljinama stakla, komarnicima, roletnama i griljama. Ovakvi sistemi se najčešće koriste u južnoj Evropi i uglavnom se postavljaju na kućama ili seoskim stambenim jedinicama, kao i na specijalnim objektima. Takođe se koriste pri zameni starih drvenih ramova. Idealni su za tradicionalni stil gradnje. Dostupni su sa ili bez termičke izolacije. U poređenju sa kliznim aluminijumskim sistemima nude bezgraničnu primenu i rešenja. Uključuju dosta pribora i mehanizama i pokrivaju svaki poseban zahtev, pa su s toga takvi sistemi i skuplji.

Deycom stolarija pravi izbor za maksimalnu energetsku efikasnost

Trenutne linije su u potpunosti adaptirane potrebama tržišta i nude svojstva toplotne izolacije i redukcije buke. Potreban im je minimalan prostor za funkcionisanje i omogućuju ugradnju različitih stakala, komarnika, roletni i grilja. Mogu se ugraditi u zid, nudeći potpuno otvaranje, ili se mogu postaviti eksterno. Mogu biti dvokrilni koji se otvaraju na sredini, ili sa paralelnim otvaranjem kod koga ide jedno krilo preko drugog ili multifunkcionalni sistem.

U Deycomovom proizvodnom programu mogu se naći odgovarajući profili za novogradnju, sanaciju, individualnu gradnju ili zgradarstvo, za namensku ili industrijsku gradnju.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


TEHPLASTGROUP2019-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Sky 19.09.2022.
Ako za ovo treba arhitekti veštačka intelig...
Nataša 16.09.2022.
Da li osb ploce mogu da se ušrafe/postave n...
Kupac 16.08.2022.
Meni je veoma teško odabrati pločice. Ja sa...
Crni Gruja 16.08.2022.
Stagnacija rasta gradnje je prevashodno zbo...
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...

;