Deycom stolarija pravi izbor za maksimalnu energetsku efikasnost

09.09.2020. | Gradjevinarstvo.rs

Deycom d.o.o osnovan je 1993 . godine i bavi se proizvodnjom i ugradnjom PVC i aluminijumske stolarije. PVC stolarija koju koristi je od nemačkog profila REHAU, dok je alu stolarija od grčkog profila ALUMIL. Različiti sistemi profila u kombinaciji sa premjium brend okovima MACO I FAPIM obezbeđuju dugoročnu funkciju dihtovanja i sigurnosti protiv provala.

Deycom stolarija pravi izbor za maksimalnu energetsku efikasnost

Prozor ili vrata trebaju da dozvole protok prirodnog svetla, zadovolje potrebe izolacije, sigurnosti i funkcionalnosti prostora uz prihvatljiv odnos kvaliteta i cene. Odluku treba doneti na početku projektovanja, uzimajući u obzir klimatske uslove gradilišta, ali i arhitektonski stil same zgrade.

Okretno - nagibni sistemi nude izolaciju, sigurnost i odličan dizajn. Postavljaju se u kućama, zgradama i velikim kompleksima. U ponudi su varijante sa termičkim prekidom i bez termičkog prekida, i to: supreme sistemi, osnovni sistemi i sigurnosni sistemi.

Klizni sistemi su razvijeni za objekte gde postoji ograničenje prostora tako da pozicije mogu biti lako postavljene na ograničenom prostoru. Sistemi obezbeđuju veliki izbor uz moderan dizajn kao i ekonomična rešenja. Najviše se koriste u masovnoj gradnji i stambenim blokovima. Klizni sistemi su specifičnost grčkog tržišta prozora i imali su najveći udeo u tržištu 70-tih i 80-tih godina. U ponudi su: supreme sistemi, osnovni sistemi i sigurnosni sistemi. Jedinstvene karakteristike obuhvataju: funkcionalnost u ograničenom prostoru, mogućnost ugradnje jednostrukog ili dvostrukog stakla, komarnika, grilja i spoljnih roletni.

Aluminijum/drvo sistemi - M23000 je Alumilov ekskluzivni predlog za aluminijumske sisteme sa termo prekidom koji naglašava visoku toplotnu izolaciju i redukciju zvuka, kao i visok nivo bezbednosti. Sistem je elegantna kombinacija vrhunskog kvaliteta aluminijuma sa neprevaziđenom estetikom drveta. Veza aluminijuma i drveta se postiže posebnim kopčama koje omogućavaju cirkulaciju vazduha sprečavajući koroziju usled kondenzacije.

Komplementarni sistemi - Alumil arhitektonski sistemi (vrata, prozori) se dopunjavaju  širokim spektrom specijalnih proizvoda, koji prate visoke standarde kompanije. U ponudi su: roletne, komarnici, sistemi zaštite od sunca, harmonika vrata, oblaganje objekata, ograde, pregradni sistemi i solbanci.

Deycom stolarija pravi izbor za maksimalnu energetsku efikasnost

Ulazna vrata su ogledalo svake kuće, pa zbog toga moraju da ostave pozitivan vizuelni efekat i budu usklađena sa ostatkom kuće. Međutim, koliko je bitan dizajn toliko je važan i komfor, funkcionalna pouzdanost, energetska efikasmost, dugotrajna zaštita od vremensih uticaja i maksimalna sigurnost. Sistem ulaznih vrata GENEO upravo te karakteristike ujedinjuje zahvaljujući Hightech-materijalu RAU-FIPRO. Ekskluzivno za GENEO profile moguća je upoteba sakrivenih šarki, što daje poseban dizajnerski efekat.

REHAU je uspeo da razvije prva ulazna vrata koja su sertifikovana za pasivne kuće i koja su se dokazala na tržištu. Sa sistemom profila Brillant-Design i Clima-Class-ispunom se ispunjavaju ne samo zahtevi u odnosu na toplotnu izolaciju, već se istovremeno omogućava i kreativna sloboda. Brillant-Design pruža toplotnu izolaciju u kombinaciji sa ostalim prednostima, kao što su zvučna i protivprovalna zaštita.

Deycom stolarija pravi izbor za maksimalnu energetsku efikasnost

Savremena arhitektura je otvorena i kreativna, pa su shodno tome za realizaciju rešenja velikih staklenih površina, sa prozorima u visini sprata, neophodni prozori koji nude stabilnost i odlične karakteristike rukovanja. Tamo gde su granice tradicionalnog načina gradnje, REHAU tehnika lepljenja stakla nastavlja dalje. Izuzetno stabilan spoj stakla, lepka i profila stvara manevarski prostor za modernu arhitekturu i racionalnu izradu.

PVC prozorski sistemi sa klasičnim otvaranjem nude efikasnu izolaciju i visoku sigurnost; dostupni su u nekoliko vrsta i tipologija sa različitim debljinama stakla, komarnicima, roletnama i griljama. Ovakvi sistemi se najčešće koriste u južnoj Evropi i uglavnom se postavljaju na kućama ili seoskim stambenim jedinicama, kao i na specijalnim objektima. Takođe se koriste pri zameni starih drvenih ramova. Idealni su za tradicionalni stil gradnje. Dostupni su sa ili bez termičke izolacije. U poređenju sa kliznim aluminijumskim sistemima nude bezgraničnu primenu i rešenja. Uključuju dosta pribora i mehanizama i pokrivaju svaki poseban zahtev, pa su s toga takvi sistemi i skuplji.

Deycom stolarija pravi izbor za maksimalnu energetsku efikasnost

Trenutne linije su u potpunosti adaptirane potrebama tržišta i nude svojstva toplotne izolacije i redukcije buke. Potreban im je minimalan prostor za funkcionisanje i omogućuju ugradnju različitih stakala, komarnika, roletni i grilja. Mogu se ugraditi u zid, nudeći potpuno otvaranje, ili se mogu postaviti eksterno. Mogu biti dvokrilni koji se otvaraju na sredini, ili sa paralelnim otvaranjem kod koga ide jedno krilo preko drugog ili multifunkcionalni sistem.

U Deycomovom proizvodnom programu mogu se naći odgovarajući profili za novogradnju, sanaciju, individualnu gradnju ili zgradarstvo, za namensku ili industrijsku gradnju.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 22.10.2021.
Lepa stvarčica, ali mislim da ne može masov...
Nenad 19.10.2021.
Da li LED sijalice i creva imaju zaštitu od...
Vida 15.10.2021.
Kada će u opštini Surčin biti sproveden pro...
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...