Evo gde će se nalaziti najviša pasivna zgrada na svetu

30.08.2019. | Gradjevinarstvo.rs

Kanadska kompanija Henson Developments objavila je planove za izgradnju najviše pasivne zgrade na svetu u kvartu „West End“ u Vankuveru. U planu je da se kula prostire na 60 spratova i da ima talasastu formu sa većim zajedničkim površinama u središnjim delovima koji će obuhvatati više spratova. Kada bude bila izgrađena biće među najvišim zgradama u gradu.

Evo gde će se nalaziti najviša pasivna zgrada na svetu

Evo gde će se nalaziti najviša pasivna zgrada na svetu (foto: Henson Developments)

Tom Wright iz britanske kompanije WKK Architects projektovao je kulu dok je IBI Group iz Vankuvera firma koja bi trebala da radi na izvođenju arhitektonskih radova. Nalaziće se na adresi Nelson St. 1059 do 1075 u blizini Thurlow ulice.

U cilju dobijanja sertifikata „Pasivne kuće“, kula će biti urađena tako da se distancira od tradicionalnih pristupa projektovanju pasivnih kuća. Rick Gregory, potpredsednik Henson Developments-a, rekao je da postoje izvesna mišljenja kada su pasivne kuće u pitanju i pogled koji odaju, i da oni pokušavaju da ovakve objekte učine privlačnijim. Sertifikat „Pasivne kuće“ međunarodni je standard za energetsku efikasnost zasnovan na stvaranju nepropusne zgrade kroz visokokvalitetnu stolariju, dobru ventilaciju i dobro urađenu izolaciju.

Evo gde će se nalaziti najviša pasivna zgrada na svetu

Evo gde će se nalaziti najviša pasivna zgrada na svetu? (foto: Henson Developments)

Gradski menadžer za zelene zgrade Sean Pander prokomentarisao je da je velika stvar upravo u tome što se u javnosti pridaje velika pažnja ovakvim projektima i da će prvo Grad razmotriti projekat pre nego što pređe na Gradsko veće i uđe u javnu raspravu.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...