Milano - Prvi hotel sa nultom emisijom štetnih gasova

07.12.2009. | Tanjug

Milano, jedan od najzagađenijih gradova Evrope, otvoriće na proleće prvi hotel sa nultom emisijom štetnih gasova, oslanjajući se na japansku tehnologiju i lokalnu "zelenu" energiju.

Kako su saopštili graditelji, novi hotel biće smešten u srcu italijanske finansijske prestonice i spečiće emitovanje približno 420 tona ugljendioksida (CO2) godišnje.

Milano godišnje emuituje oko sedam miliona tona CO2, podsetio je Rojters.

"Nećemo doprinositi zagađivanju jedne od najzagađenijih oblasti u Italiji, a verovatno i u Evropi", izjavio je Vitorio Modena, autor projekta za izgradnju hotela, koji će koštati između 12 i 15 miliona evra.

Hotel će biti "CO2-neutralan" zahvaljujući tehnologiji koju je razvila japanska kompanija Mitsubishi Electric, a koja omogućava da se, na primer, za zagrevanje vode ne koristi gorivo, već da se ono obavlja kombinovanjem sa klima-uređajima, koji osobađaju toplotu u toku hlađenja. Uz to, sva energija u hotelu biće obezbeđivana iz obnovljivih izvora.

Hotel "Milano Skala", sa četiri zvezdice, će sav materijal koji koristi - od sapuna do nameštaja - nabavljati od ekološki-prijateljskih kompanija, rekao je direktor Mauricio Faroldi.

Sa cenom od oko 400 evra za noć u dvokrevetnoj sobi, hotel je namenjen dobrostojećim klijentima, uglavnom strancima, koji - kako se nada uprava - sa njom dele ideje o ekološkoj odgovornosti.

Linkovi:

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 25.01.2022.
Kod krovne membrane ljudi greše zato što ps...
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...