Kuća sa prostranim zelenim krovom u Brazilu

31.05.2018. | Adam Williams | New Atlas

Ovu luksuznu rezidenciju u Porto Felizu, Sao Paolu  u Brazilu, projektovala je Marcio Koganova firma Studio MK27 u saradnji sa Lair Reisom. Otvara se ka spolja sa korsinim zastakljenjem na kome se nalazi betonski krov pokriven zelenilom i projektovana je tako da se uklapa u uređenu baštu i okolinu.

Slika 1. „Planar House“  (foto: Fernando Guerra)

„Planar House“ je prostrana (i bez sumnje skupa) kuća koja se prostire na 1.000m². Što se tiče konstrukcije, karakteriše je veliki betonski krov poduprt metalnim stubovima. Krovu se pristupa pokretnim merdevinama kada je potrebno održavanje i sadrži krovne prozore kako bi se povećala količina dnevne svetlosti koja ulazi u unutrašnjost i solarne ploče kako bi se umanjila potrošnja koja dolazi sa mreže.

Slika 2. „Planar House“  (foto: Fernando Guerra)

Njena unutrašnjost je podeljena na dva glavna dela. Prvi obuhvata spavaće i dnevne sobe za osoblje, teretanu, TV sobu i igraonicu, dok je druga skoncentrisana oko pet spavaćih soba, zajedno sa kupatilima.

Slika 3. „Planar House“  (foto: Fernando Guerra)

Tu se takođe nalaze i dnevna soba i trpezarija, kao i kuhinja. Kada je vreme pogodno, mogu se otvoriti velika klizna staklena vrata, što dovodi do izlaganja velikog dela kuće ka spoljašnjem svetu. Za uređenje kuće je zaslužna Diane Radomysler, što se ogleda u dekoru koji je jednostavan, ali elegantan sa mešavinom drveta, betona i stakla.

Slika 4. „Planar House“  (foto: Fernando Guerra)

Što se tiče eksterijera „Planar House“ njega karakteriše veliki bazen, sa drugom dnevnom sobom, trpezarijom i spoljnom kuhinjom. Stolica različitih boja prikačena je i visi sa plafona i služi za odmor, a zakrivljeni zid od opeke koji obuhvata deo kuće i bašte omogućava ulazak svetlosti.

Slika 5. „Planar House“  (foto: Fernando Guerra)

Radovi na ovoj kući su počeli u avgustu 2013. godine, a konačno završeni u februaru 2018. godine.

Slika 6. „Planar House“  (foto: Fernando Guerra)

Slika 7. „Planar House“  (foto: Fernando Guerra)

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...