Kuća u Londonu široka 2,3 metra

08.02.2018. | Adam Williams | New Atlas

Zahvaljujući relativno skupom tržištu nekretnina u Londonu „usko postaje moderno“ pa investitori i izvođači radova pronalaze veoma vredne parcele čak i na veoma uskim mestima. Takav je slučaj sa „Slim House“ koja je širine samo 2,3 metra i trenutno je na tržištu sa očekivanom cenom od 1 milion funti (1,4 miliona američkih dolara).

Slika 1. „Slim House“ (foto: Savills)

„Slim House“ se nalazi na brdu St. John, Wandsworth, London. Kako bismo što približnije predstavili njenu veličinu, možemo samo reći da je uža od londonskih vagona u metrou, kao i mnogih uskih kuća širom sveta o kojima se pisalo. Ipak, još uvek nije uža od poljske „Keret House“ koja varira u širini pa je u najširem delu 122cm.

Slika 2. „Slim House“ (foto: Savills)

Trospratna kuća zauzima parcelu koja je prvobitno bila prolaz koji je proširen 2013. godine od strane londonske firme Alma-nac. Arhitekte su povećale njenu dužinu i dodale nagnut krov sa više krovnih prozora kako bi se povećalo prodiranje prirodne svetlosti. Ukupna površina je sada 98 kvadratnih metara, što je više nego što biste mogli očekivati kada pogledate kuću spreda.

Slika 3. „Slim House“ (foto: Savills)

Zaista, na fotografijama „Slim House“ zapravo izgleda veoma živahno i ne preterano klaustrofobično. Ulaskom u kuću, prvo se nailazi na dve primaće sobe na prvom spratu, odvojene stepenicama. Kuhinja i trpezarija se nalaze u zadnjem delu i staklena vrata vode do uređenog vrta.

Slika 4. „Slim House“ (foto: Savills)

Na drugom spratu se nalaze glavna spavaća soba sa garderoberom i kupatilom sa tušem, kao i druga spavaća soba. Treći i poslednji sprat ima takođe par spavaćih soba i veće kupatilo sa kadom.

Slika 5. „Slim House“ (foto: Savills)

Alma-nac je razumno prioritet dao prostoru za skladištenje stvari u kući pa je shodno tome ugradio puno vitrina, polica i kutija u okviru nameštaja. Sudeći prema preduzeću Savills, to je jedna od najužih kuća u Londonu.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ante 23.10.2021.
Недавно је Предcедник обећао да ће радови п...
Nenad 22.10.2021.
Lepa stvarčica, ali mislim da ne može masov...
Nenad 19.10.2021.
Da li LED sijalice i creva imaju zaštitu od...
Vida 15.10.2021.
Kada će u opštini Surčin biti sproveden pro...
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...