INFONET-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Sajam nekretnina i investicija Belgrade Real Expo (skr. BelRE) od 5. do 7. novembra na Beogradskom sajmu

09.09.2009. | Gradjevinarstvo.rs

Beogradski sajam nekretnina, BelRE je postao najznačajniji događaj na tržištu nekretnina u regionu.

- Kada smo pre četiri godine pokrenuli BelRE, imali smo za cilj da se pozicioniramo kao nezaobilazan regionalni događaj. I veoma nam je drago da smo u tome i uspeli. Istraživanja pokazuju da je BelRE obeležen u kalendaru svakog profesionalca u RE sektoru u Srbiji i šire - izjavio je Miloš Rajšić, direktor BelRE sajma i dodao:

- Prisustvo na stranim sajmovima nekretnina je donelo očekivane rezultate. Teško da možete naći nekoga ko je zainteresovan da ulaže u ovaj deo Evrope, a da nije čuo za BelRE. Na sajmovima u Kanu, Minhenu i Beču naše firme i projekti su samo kap u moru poželjnih i interesantnih ponuda za investiranje. Međutim, na BelRe-u ovi projekti dobijaju prostor da se iskažu i pokažu, a strani investitori koji dolaze na sajam, su oni koji su odlučili da ovde i investiraju."

- Između ostalog, prezentacija na BelRE-u služi i pozicioniranju pred domaćom publikom. Sada kada imamo nekoliko modernih poslovnih zgrada i tržnih centara, i grade se nove, postoji takmičenje – ko će imati bolje zakupce i po kojoj ceni će izdati prostor, ko će imati bolje brendove i proizvode, ko će privući više kupaca, ko će praviti veći profit i konačno čija će nekretnina više vredeti - izjavila je Dušica Gaković PR menadžer BelRE sajma:

- Ove godine pod sloganom Vreme je za kupovinu dočekaćemo investitore u nekretnine koji ostvaruju profit koji je značajno veći nego u drugim privrednim granama. Onaj ko ima novca sada kupuje, jer su cene na najnižem nivou u poslednjih nekoliko godina, a sva istraživanja pokazuju da će cene zemljišta i kvadrata već od sledeće godine početi da rastu.

Na predstojećem BelRE sajmu, okupiće se investitori, graditelji, vlasnici zemljišta, arhitekte, projektni menadžeri, konsultanti, posrednici u prometu nakretnina i krajnji korisnici.

Prvi BelRE sajam održan je 2006. godine - kada je Beograd proglašen za grad budućnosti južne Evrope, a Srbija dobila status kopredsedavajućeg u OECD-u. Proslogodišnji BelRE je imao preko 90 izlagača iz Srbije, Crne Gore, BiH, Slovenije, Italije, Bugarske, Rumunije, Austrije, Španije, Rusije i preko 4500 posetilaca.

Sajam će, kao i prethodnih godina, pratiti sadržajan konferencijski program. Na BelRE konferenciji razgovaraće se o situaciji na tržištu nekretnina u Srbiji i reginu, o krizi i kako je prevazići, modelima finansiranja, urbanističkom planiranju, urbanom menadžmentu, sprezi između javnog i privatnog kap itala i kako takvi projekti utiču na razvoj celih gradova, itd. Govoriće predstavnici institucija, konsultanti za investicije iz zemlje i inostranstva, graditelji, menadžeri projekata, predstavnici banaka, osiguravajućih i lizing kuća.

Gosti i stručnjaci iz inostranstva predstaviće svoja iskustva u rešavanju problema razvoja gradova i regiona.Već najavljeni gosti iz Austrije, Engleske, Italije i Grčke pokazuju da interesovanje za naše tržište još uvek ne jenjava.

Povodom sajma biće objavljeno i 4. izdanje BelRe magazina koji je specijalizovan za nekretnine i investicije na teritoriji Balkana. Ovaj magazin je dvojezičan i osim što se distribuira na BelRE-u, prisutan je na svim većim sajmovima nekretnina u Evropi (MIPIM; Expo Real, Real Vienna, RREF u Moskvi, itd.).

Za sve dodatne informacije kontaktirajte Dynamic Communications Group (osoba za kontakt - Dušica Gaković).

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


SEEBBE2022-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;