IZOLACIJA-468X60-BANNER

112 EXPO - 39. Međunarodni sajam prevencije i reagovanja u vanrednim situacijama i bezbenosti i zdravlja na radu od 23. do 26. septembra 2014

18.07.2014. | Gradjevinarstvo.rs

112 EXPO je jedinstveni regionalni sajamski i konferencijski događaj o primeni savremenih tehnologija u funkciji prevencije i reagovanja u vanrednim situacijama i bezbednosti i zdravlja na radu, pod generalnim pokroviteljstvom Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije - Sektora za vanredne situacije i pokroviteljstvom Ministarstva za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja - Uprave za bezbednost i zdravlje na radu, koji će od 23. - 26. septembra 2014. predstaviti relevantne domaće i svetskih poznate brendove kroz izložbeni i stručni prateći program.

Sajam 112 expo okuplja proizvođače, uvoznike, distributere, stručne organizacije za procenu rizika, akademske, naučne i stručne institucije i strukovna udruženja, i stavlja u interakciju sa resornim državnim strukturama, sa zainteresovanim korisnicima, lokalnom samoupravom, privrednim subjektima, pravnim i fizičkim licima, iz regiona Zapadnog Balkana, pa i u regiona jugoistočne Evrope.

Sajam će prezentovati sledeće oblasti: Zaštita od požara, poplava, zemljotresa, hemijskih akcidenata - Sistemi i oprema za reagovanje u vanrednim situacijama. Sistem 112 za reagovanje u vanrednim situacijama. Oprema, sredstva i specijalna vozila za vatrogasno-spasilačke intervencije. Specijalna vozila i oprema za delovanje u prisustvu opasnih materija i za prevoz opasnih materija. Uređaji i aparati za merenje, detekciju i spasavanje u vanrednim situacijama. Preventivna zaštita od vanrednih situacija. Preventivna zaštita od požara. Tehnička infarstruktura i zaštita objekata. Sistemi za rano otkrivanje i gašenje požara. Sistemi video nadzora, protivprovalni i sistemi kontrole pristupa. Strukturna zaštita - građevinski konstruktivni elementi i premazi otporni na požar. Preventivna zaštita od poplava, zemljotresa, hemijskih akcidenata. Preventivna zaštita kritične javne infrastrukture u vanrednim situcijama: zaštita energetskih objekata za proizvodnju i prenos električne energije, proizvodnju i prenos plina i nafte. Zaštita kritične telekomunikacione infrastrukture i objekata. Zaštita javnih objekata visokog rizika: fabrika hemijske, farmaceutske industrije, drvne industrije, aerodroma, luka, javnih objekata visoke posećenosti. Zaštita šuma od požara. Zaštita poljoprivrednih useva od grada i nevremena. Zaštita kritične komunalne infrastrukture objekata vodosnabdevanja u vanrednim situacijama. Putevi, železnička saobraćajna čvorišta, tuneli u vanrednim situacijama. Bezbednost i zdravlje na radu. Sredstva i oprema za ličnu i kolektivnu zaštitu na radu. Uređaji i aparati za merenje i detekciju uslova radne sredine. Usluge procene rizika radnog mesta. Medicinsko zbrinjavanje u vanrednim situacijama. Oprema, specijalna vozila za medicinske hitne intervencije u vanrednim situacijama. Obezbeđenje kontinuiteta privrednih - poslovnih procesa - Kritična urbana infrastruktura: Vodovod – kanalizacija. Gradski saobraćaj. Obezbeđenje energije u urbanim sredinama. Komunalni servisi. Komunalna vozila specijalne namene. Ekologija u gradovima.

Svedoci smo vremena u kome su vanredne situacije - požari, vremenske nepogode, grad, poplave, hemijski akcidenti, zemljotresi, teške - pa čak i smrtne povrede na radu, postale, nažalost, ne toliko retke pojave. Posledice po živote, imovinu i privredu su ogromne, pa pre svega zdrava logika, ali i zakonska obaveza nalaže obavezu preduzimanja blagovremenih sistematskih preventivnih mera od strane svih činilaca društva. Ulaganja u prevenciju su ekonomski i društveno opravdana i iz godine u godinu se povećavaju. Sa druge strane stalni razvoj tehnologije permanentno poboljšava performanse opreme, sistema i elemenata namenjenih prevenciji i reagovanju u vanrednim situacijama i bezbednosti i zdravlju na radu.

Prevencija vanrednih situacija podrazumeva i obezbeđenje kontinuiteta privrednih - poslovnih procesa i obezbeđenje funkcionisanja kritične urbane infrastrukture, pa je od značaja i analiza i predlog mera i opreme na obezbeđenju sigurnog i neprekidnog obezbeđenja energije, pitke vode, čišćenja, gradskog i međugradskog saobraćaja kao vitalnih komunalnih servisa u urbanim sredinama.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;