INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

112 EXPO - 39. Međunarodni sajam prevencije i reagovanja u vanrednim situacijama i bezbenosti i zdravlja na radu od 23. do 26. septembra 2014

18.07.2014. | Gradjevinarstvo.rs

112 EXPO je jedinstveni regionalni sajamski i konferencijski događaj o primeni savremenih tehnologija u funkciji prevencije i reagovanja u vanrednim situacijama i bezbednosti i zdravlja na radu, pod generalnim pokroviteljstvom Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije - Sektora za vanredne situacije i pokroviteljstvom Ministarstva za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja - Uprave za bezbednost i zdravlje na radu, koji će od 23. - 26. septembra 2014. predstaviti relevantne domaće i svetskih poznate brendove kroz izložbeni i stručni prateći program.

Sajam 112 expo okuplja proizvođače, uvoznike, distributere, stručne organizacije za procenu rizika, akademske, naučne i stručne institucije i strukovna udruženja, i stavlja u interakciju sa resornim državnim strukturama, sa zainteresovanim korisnicima, lokalnom samoupravom, privrednim subjektima, pravnim i fizičkim licima, iz regiona Zapadnog Balkana, pa i u regiona jugoistočne Evrope.

Sajam će prezentovati sledeće oblasti: Zaštita od požara, poplava, zemljotresa, hemijskih akcidenata - Sistemi i oprema za reagovanje u vanrednim situacijama. Sistem 112 za reagovanje u vanrednim situacijama. Oprema, sredstva i specijalna vozila za vatrogasno-spasilačke intervencije. Specijalna vozila i oprema za delovanje u prisustvu opasnih materija i za prevoz opasnih materija. Uređaji i aparati za merenje, detekciju i spasavanje u vanrednim situacijama. Preventivna zaštita od vanrednih situacija. Preventivna zaštita od požara. Tehnička infarstruktura i zaštita objekata. Sistemi za rano otkrivanje i gašenje požara. Sistemi video nadzora, protivprovalni i sistemi kontrole pristupa. Strukturna zaštita - građevinski konstruktivni elementi i premazi otporni na požar. Preventivna zaštita od poplava, zemljotresa, hemijskih akcidenata. Preventivna zaštita kritične javne infrastrukture u vanrednim situcijama: zaštita energetskih objekata za proizvodnju i prenos električne energije, proizvodnju i prenos plina i nafte. Zaštita kritične telekomunikacione infrastrukture i objekata. Zaštita javnih objekata visokog rizika: fabrika hemijske, farmaceutske industrije, drvne industrije, aerodroma, luka, javnih objekata visoke posećenosti. Zaštita šuma od požara. Zaštita poljoprivrednih useva od grada i nevremena. Zaštita kritične komunalne infrastrukture objekata vodosnabdevanja u vanrednim situacijama. Putevi, železnička saobraćajna čvorišta, tuneli u vanrednim situacijama. Bezbednost i zdravlje na radu. Sredstva i oprema za ličnu i kolektivnu zaštitu na radu. Uređaji i aparati za merenje i detekciju uslova radne sredine. Usluge procene rizika radnog mesta. Medicinsko zbrinjavanje u vanrednim situacijama. Oprema, specijalna vozila za medicinske hitne intervencije u vanrednim situacijama. Obezbeđenje kontinuiteta privrednih - poslovnih procesa - Kritična urbana infrastruktura: Vodovod – kanalizacija. Gradski saobraćaj. Obezbeđenje energije u urbanim sredinama. Komunalni servisi. Komunalna vozila specijalne namene. Ekologija u gradovima.

Svedoci smo vremena u kome su vanredne situacije - požari, vremenske nepogode, grad, poplave, hemijski akcidenti, zemljotresi, teške - pa čak i smrtne povrede na radu, postale, nažalost, ne toliko retke pojave. Posledice po živote, imovinu i privredu su ogromne, pa pre svega zdrava logika, ali i zakonska obaveza nalaže obavezu preduzimanja blagovremenih sistematskih preventivnih mera od strane svih činilaca društva. Ulaganja u prevenciju su ekonomski i društveno opravdana i iz godine u godinu se povećavaju. Sa druge strane stalni razvoj tehnologije permanentno poboljšava performanse opreme, sistema i elemenata namenjenih prevenciji i reagovanju u vanrednim situacijama i bezbednosti i zdravlju na radu.

Prevencija vanrednih situacija podrazumeva i obezbeđenje kontinuiteta privrednih - poslovnih procesa i obezbeđenje funkcionisanja kritične urbane infrastrukture, pa je od značaja i analiza i predlog mera i opreme na obezbeđenju sigurnog i neprekidnog obezbeđenja energije, pitke vode, čišćenja, gradskog i međugradskog saobraćaja kao vitalnih komunalnih servisa u urbanim sredinama.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


MOGAL
MOGAL
BEOGRAD-ZEMUN
www.mogal.rs

LORENCIC
LORENCIC
BEOGRAD-ZEMUN
www.lorencic.rs

LAYHER
LAYHER
BEOGRAD-ZEMUN
www.layher.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;