Sve o ogledalima

04.05.2009. | Katalog NAMEŠTAJ

Pesnik je jednom nazvao ogledala našim prozorima ka beskonačnosti. Ali, bez obzira da li ste pesnik ili ne, znate za moć ogledala koje je pravilno postavljeno u prostoriji. Ogledala su jedan od najlepših i najdugotrajnijih elemenata našeg prostora. Dok se stilovi nameštaja, trendovi boja i materijala menjaju, glatka površina ogledala vekovima ostaje istaje ista.

Položaj... položaj... položaj...

Kada izaberete veličinu i oblik ogledala, veličinu, oblik i boju rama, logika i umetničko nadahnuće stupa na scenu. Naravno da je osnovno pronaći raspoloživi komad zida ili deo u prostoriji (ukoliko je na stalku) gde može biti postavljeno ogledalo. Sledeće o čemu treba da razmišljate jeste položaj izvora osvetljenja. Ogledalo naspram prozora ili glavnog izvora veštačkog osvetljenja u prostoriji dodaće osetnu količinu svetla.

Ram ogledala ne mora biti sasvim u skladu sa stilom cele prostorije. Ogledalo je poseban element prostora pa i ram može činiti akcenat sasvim drugačije vrste - na primer rokoko ili barokno ogledalo može biti postavljeno u savremeno dizajniran enterijer jednostavnih linija.

Vaš odraz u njemu

Ogledala predstavljaju više od lepog lica. Ona umnožavaju i uveličavaju svaki ambijent i dekorativni stil. Neka ogledala uokviruju veliki, ornamentisani ramovi koji sami po sebi predstavljaju umetnička dela. Druga se u potpunosti odriču ramova i postižu minimalistički dizajn. Sama površina ogledala može biti rustična sa nepravilnostima i flekicama, ili potpuno savršeno obrađena i očuvana.

Ne uzimajte ga zdravo za gotovo

Značaj ogledala lako može ostati neopažen u sobi. Ona su deo svakodnevnog života i o njima često ne razmičljamo previše. Ali znajte, svaki prostor može dobiti na kvalitetu zahvaljujući samo jednom dobro postavljenom ogledalu. Zato, nemojte se zadovoljiti bilo kojim već svojim izborom pokažite stav.

Ogledala izgledaju impozantno kada su smeštena iznad kamina, na kraju hodnika, naspram ili na plafonu iznad kreveta u spavaćoj sobi. Njima možete „produžiti" prostoriju, uvesti prirodno osvetljenje dublje u stan, razdvojiti prostor... Zato posvetite više pažnje prilikom izbora ogledala.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

MOGAL
MOGAL
BEOGRAD-ZEMUN
www.mogal.rs

TKK BEOGRAD
TKK BEOGRAD
BEOGRAD-ZEMUN
www.tkk.rs

ISOMAT
ISOMAT
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.isomat.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ujka Vasa 20.10.2020.
Bojler je odličnog kvaliteta. Vreme je da ...
mile 15.10.2020.
Lepsa je nasa na Slaviji.
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...