INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Predstavljen dizajn nebodera u okviru projekta „Moscow City“

16.11.2016. | Patrick Lynch | Arch Daily

Predstavljen poslednji neboder u punom obimu koji će se graditi u okviru projekta „International Business Center“ u Moskvi ( „Moscow City"). Projektovao ga je međunarodni tim sastavljen iz firmi HOK (SAD), FXFOWLE (SAD) i SPEECH (Rusija). Neboder se zapravo sastoji iz dve kule pod nazivom„ Neva Towers" koje će pružiti dodatni stambeni i poslovni prostor u okrugu u kome će se graditi. Ovaj okrug uključuje mnoge od najviših zgrada u Evropi, pa i samu najvišu zgradu, „ Federation Tower “ (drugi naziv „ Vostok Tower“) i, „Evolution Tower“ jednu od najviših uvijenih kula na svetu.

Nalazi se na trouglastoj lokaciji u severozapadnom delu Moskve. Ove dve pravougaone kule se uzdižu iz 4-spratnog podnožja koje je uređeno na takav način kako bi se stvorio prostor za otvoreni trg i zelene površine oko zgrade. Uređeni prostor će služiti kao ulaz u kule, ali i za nadzemni i podzemni ulaz u maloprodajne objekte i parking.

U okviru nebodera će biti različitih sadržaja. Viši će biti visok 338 metra i imaće 77 spratova stambenih jedinica, dok će niži biti na 63 sprata podeljenih između poslovnog i stambenog nivoa. Celokupan projekat će dodati 1.210 novih stambenih jedinica.

Kule će zadržati klasični oblik i kako idu u visinu postepeno će prelaziti u zastakljenije više nivoe. Na vrhu će neboder biti potpuno zastakljen kako bi konstrukciji dao vizuelnu osvetljenost i pružio penthousima panoramski pogled na grad.

„Konfiguracija kule je veoma jezgrovita. Oblik ravnog nebodera je modifikovan blagim pomeranjem u centralnim delovima kako bi se formirala neka vrsta jezgra kule. To jezgro je obavijeno sa obe strane sa tri nivoa spratova koji se sužavaju prema gore", objasnili su iz grupe Renaissance Development, koja radi na razvoju kule.

„Fasade obe kule su ukrašene stubovima koji postaju sve uži kako se ide odozdo prema gore. Takav dizajn privlači pažnju na strukturu, jer je sa jedne strane efikasan i savremen a sa druge podseća na legendarne primere visokogradnje iz 20. veka ."

Procenjeno je da će projekat biti završen do 2019. godine.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

hiCAD
hiCAD
NOVI SAD
www.hicad.biz

ATM
ATM
SUBOTICA

EURO TERMIK
EURO TERMIK
KRALJEVO-VRDILA
www.eurotermik.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;