Novi izgled Beča

04.10.2016. | WAN

Radovi na izgradnji „Renngasse 10“ nove stambene zgrade firme 3XN u srcu istorijskog dela Beča „First District“ počinju ovog meseca. Ovu sedmospratnicu od 16.000 m² karakteriše blago talasasta fasada „umotana“ u tople nijanse eloksiranog aluminijuma naglašenog sa horizontalnim prugama, balkonima i lođama. Dinamičan dizajn daje graciozan izgled zgradi, ali se takođe uklapa i sa tradicionalnom arhitekturom obližnjih objekata. Firma JP Immobilien čiji je ovo projekat, radi u saradnji sa firmom Malek Herbst Architekten. Završetak projekta se očekuje u septembru 2018. godine.

„Bečka arhitektura, bogata sopstvenim prefinjenim šarmom, stvara specifičnu atmosferu", rekao je Jan Ammundsen, senior partner u firmi 3XN. „Projektovali smo novu zgradu čiji će detalji, materijali i određena „mekoća“, nadamo se, doprineti ovoj posebnoj atmosferi. Mnoge istorijske građevine u Beču uključuju složene ornamente. Primenili smo savremeni pristup uz funkcionalnost na ovoj luksuznoj zgradi i dodali fine slojeve na celu strukturu, dajući tako svoj pečat ovoj prepoznatljivoj arhitektonskoj atmosferi."

„Renngasse 10“ se sastoji od 73 stana od 50 do 240 metara kvadratnih, uključujući četiri penthausa i nekoliko dupleksa, kao i prostor za galeriju i prodavnice u prizemlju. Projektom je planirano da postoje kosjerž usluge kao i usluge portira, što je karakteristično za Njujork. Dodatne pogodnosti su biblioteka sa delom za zabavne aktivnosti, fitnes centar, igraonica i podzemna garaža na četiri nivoa. Stanovnici i gosti će moći da se opuste u okviru zadnjeg dvorišta, u okviru koga će biti mala fontanica i prostrano zasađena „živa “ ograda.

Svi stanovi imaju balkon ili lođu, a one jedinice koje se nalaze u potkrovlju imaju svoje krovne terase. S obzirom na prepoznatljiv oblik zgrade, preko 75% apartmana gleda na dve strane zgrade.

Iz firme 3XN unose paletu fasadnih boja i koncepata u fiksni unutrašnji dekor: metalik, drvo i crna u završnoj obradi krase recepciju i otvorene stepenice, prirodni kamen je na spratovima i hrastovi paneli širom javnih površina.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Miloš 01.01.2020.
Ona trolejbuska okretnica, koju je neki "mo...
SAŠA 23.12.2019.
Ovo je dokaz da građane ne treba uzimati mn...
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...