Novi izgled Beča

04.10.2016. | WAN

Radovi na izgradnji „Renngasse 10“ nove stambene zgrade firme 3XN u srcu istorijskog dela Beča „First District“ počinju ovog meseca. Ovu sedmospratnicu od 16.000 m² karakteriše blago talasasta fasada „umotana“ u tople nijanse eloksiranog aluminijuma naglašenog sa horizontalnim prugama, balkonima i lođama. Dinamičan dizajn daje graciozan izgled zgradi, ali se takođe uklapa i sa tradicionalnom arhitekturom obližnjih objekata. Firma JP Immobilien čiji je ovo projekat, radi u saradnji sa firmom Malek Herbst Architekten. Završetak projekta se očekuje u septembru 2018. godine.

„Bečka arhitektura, bogata sopstvenim prefinjenim šarmom, stvara specifičnu atmosferu", rekao je Jan Ammundsen, senior partner u firmi 3XN. „Projektovali smo novu zgradu čiji će detalji, materijali i određena „mekoća“, nadamo se, doprineti ovoj posebnoj atmosferi. Mnoge istorijske građevine u Beču uključuju složene ornamente. Primenili smo savremeni pristup uz funkcionalnost na ovoj luksuznoj zgradi i dodali fine slojeve na celu strukturu, dajući tako svoj pečat ovoj prepoznatljivoj arhitektonskoj atmosferi."

„Renngasse 10“ se sastoji od 73 stana od 50 do 240 metara kvadratnih, uključujući četiri penthausa i nekoliko dupleksa, kao i prostor za galeriju i prodavnice u prizemlju. Projektom je planirano da postoje kosjerž usluge kao i usluge portira, što je karakteristično za Njujork. Dodatne pogodnosti su biblioteka sa delom za zabavne aktivnosti, fitnes centar, igraonica i podzemna garaža na četiri nivoa. Stanovnici i gosti će moći da se opuste u okviru zadnjeg dvorišta, u okviru koga će biti mala fontanica i prostrano zasađena „živa “ ograda.

Svi stanovi imaju balkon ili lođu, a one jedinice koje se nalaze u potkrovlju imaju svoje krovne terase. S obzirom na prepoznatljiv oblik zgrade, preko 75% apartmana gleda na dve strane zgrade.

Iz firme 3XN unose paletu fasadnih boja i koncepata u fiksni unutrašnji dekor: metalik, drvo i crna u završnoj obradi krase recepciju i otvorene stepenice, prirodni kamen je na spratovima i hrastovi paneli širom javnih površina.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

OKTAVUS
OKTAVUS
NOVI BEOGRAD
www.oktavus.rs

TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 22.10.2021.
Lepa stvarčica, ali mislim da ne može masov...
Nenad 19.10.2021.
Da li LED sijalice i creva imaju zaštitu od...
Vida 15.10.2021.
Kada će u opštini Surčin biti sproveden pro...
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...