INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Modularna fasada oko zgrade i drveća

23.08.2016. | Stu Robarts | New Atlas

Posetioci „London Design“ festivala i ove godine će imati priliku da vide najveće mrežne instalacije na svetu („GRID Installation“) - modularni sistem gradnje koji se koristi za stvaranje raznovrsnih konstrukcija. Instalacija će imati funkciju fasade i biće obavijena oko postojećeg drveća i žbunja.

Projekat firme Satellite Architects u partnerstvu sa Icons of Denmark, rađen po zahtevu designjunction (vodeća izložba savremenog dizajna i enterijera koja se održava svake godine u Londonu, Milanu i Njujorku) je konstrukcija koja će se nalaziti oko spoljne strane „Cubitt House“ u okviru područja King's Cross u Londonu. U zgradi će biti smešten designjunction festival, koji će uključivati "Immersed in Design" tematski program izložbi, instalacije, maloprodaju, događaje i radionice.

„Fasada ima za cilj da odražava privremenu prirodu izložbe designjunction i okoline u razvoju, kombinujući prirodne i veštačke elemente“, objašnjava direktor osnivač firme Satellite Architects Stewart Dodd. „Raspored „piksela“ usmerava posetioce ka ulazima gde reflektirajući elementi uvećavaju prisustvo fasade“.

Konstrukcija će biti 70 m duga i 7 m visoka i imaće više od 4.000 mrežnih modula u dimenzijama od 40 x 40 x 40 cm. Biće izgrađena oko postojećeg drveća i žbunja, da bi  posmatrači mogli da vide svetlucanje kroz module i uzdizanje nad konstrukcijom.

Mnoštvo komponenti se može dodati na lagane najlonske okvire, da bi se napravili zdini displeji, podijumi i umetničke instalacije. U Londonu će biti postavljen veliki broj panela u okviru modula i biće orijentisani tako da reflektuju ili pokazuju lišće preko njega. Oni će se takođe postepeno menjati iz crnih na dnu konstrukcije do belih na vrhu, s ciljem stvaranja pikselizovanog efekta.

Mrežna instalacija će biti izložena na „London Design“ festivalu designjunction šouu od 22. do 25. septembra.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;