INFONET-468X60-BANNER

Kula obavijena pikselizovanom trakom u Bangkoku

02.03.2016. | Stu Robarts | Gizmag

Novi neboder u Bangkoku na Tajlandu je obavijen spiralnom pikselizovanom trakom koja građevini daje izgled kao da nije završena i pomalo podseća na oštećeni vrh „Shard“ zgrade u Londonu. „MahaNakhon“ je najviša kula u glavnom gradu Tajlanda sa visinom od 314 metara, kao i ponosna luksuzna rezidencija i „nebeski bar“.

Projekat firme Büro Ole Scheeren Group, Ole Scheerena koji je ranije bio u firmi OMA, je objekat mešovite namene na površini od 14.950 m². On kaže da je građevina projektovana da bude novo arhitektonsko obeležje Bangkoka i da dopuni postojeći horizont u gradu.

Trakasti nezavršeni izgled čini da zgrada izgleda kao da joj je skinuta koža. U stvari, na njoj se nalaze, staklene „nebeske kutije“ koje idu uz spiralnu „traku“, doprinoseći pikselizovanom izgledu i pružajući pogled na okolinu, kao i niz otvorenih i zatvorenih prostorija.

„MahaNakhon“ ima ukupno 77 spratova koji su podeljeni u tri različita dela. Na prvih 20 spratova će biti 159 soba „Bangkok Edition Hotela“, koji će biti pod rukovodstvom lanca hotela Ritz-Carlton.

Ritz-Carlton će takođe poslovati i na spratovima od 23. do 73. gde će biti „Ritz-Carlton Residences“. Poput onih planiranih za američki grad Sunny Isles Beach na Floridi, rezidencije će stanarima omogućiti da žive u izobilju. Biće ukupno 200 rezidencija, u rasponu veličina od 125 m²  do 884 m² sa 2-5 spavaćih soba.

Jedinice su projektovane da budu prostrane sa visokim plafonima. U zavisnosti od tipa, neki imaju „nebeske kutije“ a neki terase, međutim i jedni i drugi nude izuzetno prostran enterijer. Najekskluzivnije rezidencije su penthausi na 73. spratu zgrade. Iznad penthausa, kada se pređu spratovi od 74-77 nalaze se vidikovac („Sky Observation Deck“) i „nebeski bar“ („Sky Bar“) sa kojih se pruža pogled u svim pravcima (360º) na Bangkok.

„MahaNakhon“ kula se očekuje da će biti potpuno završena i otvorena ove godine. Što se tiče delova, „Ritz-Carlton Residences“ će biti otvoren do trećeg kvartala ove godine, „Bangkok Edition Hotel“do četvrtog kvartala a „Sky Observation Deck“ pre nove godine.

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;