INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kula obavijena pikselizovanom trakom u Bangkoku

02.03.2016. | Stu Robarts | Gizmag

Novi neboder u Bangkoku na Tajlandu je obavijen spiralnom pikselizovanom trakom koja građevini daje izgled kao da nije završena i pomalo podseća na oštećeni vrh „Shard“ zgrade u Londonu. „MahaNakhon“ je najviša kula u glavnom gradu Tajlanda sa visinom od 314 metara, kao i ponosna luksuzna rezidencija i „nebeski bar“.

Projekat firme Büro Ole Scheeren Group, Ole Scheerena koji je ranije bio u firmi OMA, je objekat mešovite namene na površini od 14.950 m². On kaže da je građevina projektovana da bude novo arhitektonsko obeležje Bangkoka i da dopuni postojeći horizont u gradu.

Trakasti nezavršeni izgled čini da zgrada izgleda kao da joj je skinuta koža. U stvari, na njoj se nalaze, staklene „nebeske kutije“ koje idu uz spiralnu „traku“, doprinoseći pikselizovanom izgledu i pružajući pogled na okolinu, kao i niz otvorenih i zatvorenih prostorija.

„MahaNakhon“ ima ukupno 77 spratova koji su podeljeni u tri različita dela. Na prvih 20 spratova će biti 159 soba „Bangkok Edition Hotela“, koji će biti pod rukovodstvom lanca hotela Ritz-Carlton.

Ritz-Carlton će takođe poslovati i na spratovima od 23. do 73. gde će biti „Ritz-Carlton Residences“. Poput onih planiranih za američki grad Sunny Isles Beach na Floridi, rezidencije će stanarima omogućiti da žive u izobilju. Biće ukupno 200 rezidencija, u rasponu veličina od 125 m²  do 884 m² sa 2-5 spavaćih soba.

Jedinice su projektovane da budu prostrane sa visokim plafonima. U zavisnosti od tipa, neki imaju „nebeske kutije“ a neki terase, međutim i jedni i drugi nude izuzetno prostran enterijer. Najekskluzivnije rezidencije su penthausi na 73. spratu zgrade. Iznad penthausa, kada se pređu spratovi od 74-77 nalaze se vidikovac („Sky Observation Deck“) i „nebeski bar“ („Sky Bar“) sa kojih se pruža pogled u svim pravcima (360º) na Bangkok.

„MahaNakhon“ kula se očekuje da će biti potpuno završena i otvorena ove godine. Što se tiče delova, „Ritz-Carlton Residences“ će biti otvoren do trećeg kvartala ove godine, „Bangkok Edition Hotel“do četvrtog kvartala a „Sky Observation Deck“ pre nove godine.

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;