INFONET-468X60-BANNER

Sakrivena solarna koliba u šumi

03.07.2015. | Inhabitat

Stanovnici gradova koji žude za modernom ekološkom vikendicom na selu u kojoj mogu da se opuste od vreve gradskog života će uživati u ovoj solarnoj kolibi, gde je posvećenost detaljima odvedena na hedonističke nivoe.

Izdvojena koliba u šumi je projektovana sa minimalističkom estetikom, i nudi vanmrežni luksuzni život u engleskoj pošumljenoj dolini Teig na severnoj ivici grada Dartmura.

Koliba, projektovana i izgrađena od strane Ruperta Mekkelvija, je obložena sa spaljenim drvetom i prvi je prototip ovog tipa stanovanja koji se zasniva na važmrežnim i održivim principima gradnje.

Koliba je obložena sa ugljenisanim drvetom, stvorenim sa tradicionalnom japanskom „šou sugi ban“ tehnikom, i pokrivena sa crnim valovitim krovom. Taman eksterijer pomaže u uklapanju kolibe sa stotinama hektara zakonom zaštićene šume. Spoljašnji trem od hrastovine sa nadstrešnicom od platana gleda na reku Teig i nudi fantastične poglede na noćno nebo.

Mekkelvi je obučen za tradicionalno građenje brodova i nameštaja od drveta, a njegov minimalistički ručno rađeni enterijer i nameštaj je napravljen od engleskog jasena i hrasta. Dupli krevet je ušuškan u jednom uglu i nalazi se preko puta od kuhinjskog elementa u obliku slova L, u kome je smešten šporet i plinska ploča.

Koliba takođe smešta kompaktno kupatilo sa tuš kabinom i kompostnim toaletom. Mala trpezarija/dnevni boravak je organizovan oko peći na drva. Koliba se iznajmljuje turistima po ceni za noćenje od 130 do 160 britanskih funti, u zavisnosti od sezone.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;