INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Danijel Libeskind projektovao tri ugaona nebodera za Rim

18.06.2015. | Dezeen

Njujorški arhitekta Danijel Libeskind je nedavno predstavio svoj projekat za tri kule koje su planirane za gradnju na ogromnoj gradskoj parceli u Rimu koja je pre smeštala hipodrom.

Tri zgrade stoje u bliskom volumetrijskom odnosu i deo su velikog urbanističkog plana koji uključuje izgradnju fudbalskog stadiona kluba AS Roma sa 52.500 sedišta, objekata za obuku, kancelarijskih prostora, maloprodajnih prostora, kulturnih i zabavnih objekata. Najviša struktura će dostići 220 metara visine.

Kule proizilaze iz trospratnog podijuma koji ima zasađeni zeleni krov. Javni trg sa kolonadama od 3.000 metara kvadratnih površine okružuje osnovu kula i pruža usluge kao što su kafići i trgovačka područja.

Iz osnove se izdižu tri strukture koje izgledaju kao da su isklesane iz jednog komada materijala, funkcionišući ujedno kao zasebni elementi i delovi celine.

Kule su obložene sa mutnim panelima i staklom koji stvaraju obrasce koji razbijaju njihov monolitni izgled i pružaju estetski kontinuitet između struktura. Velike baštenske zone sa višespratnim otvorenim radnim prostorima, rekreativnim oblastima i zabavnim prostorima su deo svakog tornja i uključuju drveće pune veličine i atrijum koji pruža neometane poglede na grad.

Služeći kao centralni deo kompozicije, Kula broj jedan poseduje više zelenih prostora na suprotnim stranama i obezbeđuje efikasnije prostorne rasporede koji su organizovani oko centralnog jezgra.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;