INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kuća Meduza u Španiji

29.05.2015. | Ignant

Arhitektonski biro Wiel Arets Architects je stvorio Kuću Meduza koja ima povišeni bazen na krovu, tako da obližnja plaža i more mogu uvek da se vide tokom sunčanja ili plivanja. Bazen je opremljen sa beskonačnom ivicom (tip bazena), a njegova voda se vizuelno spaja sa morem u daljini.

Bazen ima stakleno dno i panoramske prozore ka enterijeru, a oba stakla su debljine 6cm. Panoramski prozori omogućavaju stanarima u kuhinji da voajerski gledaju one koje plivaju, dok treći prozor u bazenu omogućava onima u kuhinji da gledaju ka dnevnoj sobi, čije terase se protežu ispod konzolnog bazena.

Pet spavaćih soba je smešteno u celoj kući, a pored njih kuća poseduje dve spavaće sobe za goste koje su smeštene u nivou suterena i koje gledaju ka velikim privatnim terasama, rezervisane isključivo za goste.

Kuhinja se proteže duž južne fasade prvog sprata kuće. Na prvom spratu se takođe nalaze sauna i parno kupatilo. Krovna terasa poseduje veliki betonski sto sa klupom, koja se naslanja na ugaonu stolicu za sunčanje.

Energetski efikasna rasveta osvetljava sve hodnike i stepeništa, kao i vodu unutar bazena, stvarajući čudesan talasasti efekat senki koje padaju kroz stakleni pod i zid bazena po celoj kući.

Koristeći sve prednosti sveprisutnog španskog sunca, kuća Meduza je avangardni prikaz luksuznog života. Pošto većina njenih fasada može biti otvorena, a njene stepenice su uglavnom na otvorenom prostoru, kuća čak pomera i zamagljuje granice između unutrašnjih i spoljašnjih prostora.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;