INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Hotel sa zelenim krovom se utapa u pejzaž severne Španije

27.05.2015. | Inhabitat

„Caeaclaveles“ je umetnički studio i hotel u La Peredi u Španiji - ali morali biste da se potrudite da ga pronađete, jer je sakriven ispod ogromnog zelenog krova.

Studio i hotel je projektovan od strane arhitektonskog biroa Longo + Roldán Arquitectos i on se nesmetano uklapa u mirni pejzaž Austurijskog regiona. Sa pogledima na baštu i planine iza nje, zgrada se direktno angažuje sa okolnom prirodom uz ogromne uštede energije.

Hotel je smešten na samo 4 kilometara od primorskog grada Ljanes i na 5 minuta hoda od sela La Pereda. Vozovi iz obližnjih gradova Ovijedo i Santander prolaze kroz Ljanes, što čini ovaj hotel vrlo pristupačnim.

Hotel nudi pet udobnih apartmana sa prozorima pune spratne visine i pogledima na baštu i planine. Bar i restoran u okviru kompleksa služi doručak i druga jela na otvorenoj terasi.

Lokalni urbanistički i građevinski propisi su delimično diktirali dizajn hotela i prebivališta. Zgrada se širi iz centra ka tri tačke sa pogledima na planine ka severu i zaštićenim i osenčenim zonama u svakoj tački. Tlo se izdiže i prekriva ceo objekat, pretvarajući se u zeleni krov i travnjak po kome gosti mogu da šetaju.

Unutrašnjost je ograničena sa velikim kamenim zidom koji pruža noseću podršku i razdvaja hotel od privatnih rezidencija i studija. Svetlo prodire kroz providne prozore pune spratne visine u svim sobama. Zeleni krov uklapa hotel u pejzaž, smanjujući njegov vizelni uticaj i korišćenje energije kroz dodatnu izolaciju.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;